Gratis free to play-spel till andra plattformar


10. Fire Emblem Heroes

Fire Emblem Heroes 1 versus 1

För tio år sedan var Nintendo-spel på mobiltelefoner otänkbart. Men nu har det anrika företaget lyckligtvis tänkt om. Ett av deras bättre spel för mobiler är en tolkning av strategiklassikern Fire Emblem. Precis som i förlagorna rör det sig om ett rut- och turbaserat strategispel. Bäst av allt – det är gratis.
Hämta på Gogle Play.


9. Dr. Mario World

Dr Mario and viruses

På tal om Nintendo-spel har även pusselklassikern Dr. Mario förärats med en mobilversion. F2P-versionen är den naturliga evolutionen av konceptet. Pusselspel är som bekant perfekta i små omgångar och Dr. Mario World är minst lika briljant som sina föregångare.
Hämta på Google Play.


8. Gears Pop

Gears Pop Allstars

Superdeformerade Gears Pop är inte ditt sedvanliga Gears of War. Istället för våldsam action bjuds vi på ett free-to-play strategispel. Striderna sker i realtid och samtliga karaktärer är kända bekantskaper från tidigare Gears of War-spel.
Hämta på Google Play


7. Lemmings

Lemmings in action

Minns du det gamla datorspelet Lemmings? Om du saknat att leda lämmeltåget tvärs farliga omgivningar är räddningen här. Lemmings till Android innehåller nämligen precis samma beroendeframkallande gameplay som i sina förlagor – och är dessutom helt gratis.
Hämta på Google Play


6. Brawl Stars

Brawl Stars characters

Riktigt underhållande, och gratis, actionspel spelat ur fågelperspektiv. Ta dig an färgglada antagonister, antingen själv eller tillsammans med kompisar. Bäst av allt är variationen på såväl spellägen som karaktärer. Extra kudos för den nyskapande, våldsamma varianten av fotboll.
Hämta på Google Play


5. Asphalt 9 Legends

Asphalt porsche

Om du saknar adrenalinrushen från den gamla tidens arkadracers är Asphalt den perfekta kuren. Serien har huserat länge på mobiltelefoner och del nio är bäst hittills. Dessutom är detta free-to-play-racingspel riktigt snyggt jämfört med konkurrensen.
Hämta på Google Play


4. Call of Duty Mobile

Cod Character

Klassiska Call of Duty återvänder till Android med pompa och ståt. Detta är verkligen så nära vi kommer konsolversionerna på mobiltelefoner. Animationerna är mer avancerade, striderna mer intensiva och känslan intakt. Dessutom F2P (free-to-play).
Hämta på Google Play


3. Playerunknown's Battlegrounds Mobile

PUBG Mascot

Playerunknown's Battlegrounds var tidigare kungen av Battle Royale-spel, tills Fortnite kom och förändrade allt. Det senare har numera tagit över manteln, men det hindrar inte PUBG från att också bjuda på egna kvaliteter. Inte lika färgglatt som Epic Games succé, men nästan lika underhållande.
Hämta på Google Play


2. Fortnite: Battle Royale

Fortnite chapter X characters

Ett av de mest populära spelen och det är inte svårt att förstå varför. Här kan alla vara med i leken och samtliga upplåsningbara skins och vapen är enbart kosmetiska.

Det främsta argumentet för dess storhet är inte bara alla live-event som avlöser säsongerna, minst lika viktigt är också crossplay-funktionaliteten. Att utmana en vän oavsett plattform är en av mest konsumentvänliga innovationerna på länge. Och dess spridning är mycket tack vare Fortnite.
Hämta på Google Play


1. Pokémon Go

Pokemon Go Gen 4

Vem kunde tro att en ar-version av Pokémon skulle bli ett av mest betydelsefulla spelen under 2010-talet? Att kombinera de bästa inslagen från serien med motion var verkligen en snilleblixt. Men Niantic hade aldrig lyckats behålla spelarna om de inte ständigt uppdaterat spelet med nya innovationer.

Pokémon Go anno 2020 är inte det smala spelet det var vid lansering. Framför allt har ett antal sociala funktioner tillkommit, där raiderna med andra mänskliga spelare är den största innovationen.
Hämta på Google Play


Gratis free to play-spel till andra plattformar