Visste du att flera tv-operatörer även erbjuder egna streamingtjänster? Dessa ingår ofta i paketen för kunder, men går även att köpas till separat för andra. Comhem är en av dessa operatörer som har skapat en egen streamingtjänst med det något otympliga namnet Comhem Play Plus.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Comhem Play Plus erbjuder ett riktigt intressant urval med såväl nya blockbusters och äldre, kritikerrosade titlar. Det är ett prisvärt alternativ, men saknar en del grundläggande funktioner vi ser hos konkurrenter och erbjuder inte ett tillräckligt attraktivt, exklusivt urval för att det ska vara ett måste i din streamingsamling i nuläget.

Positivt

  • Flera relativt nya släpp.
  • Billigt.
  • Lättanvänt.

Negativt

  • Inget nedladdningsbart material.
  • Snål enhetsgräns.
  • Enbart stereo-ljud.

Testad tjänst: Comhem Play Plus
Pris: 69 kronor i månaden.

Även om Comhem Play Plus i praktiken fungerar som en helt vanlig streamingtjänst skiljer den sig åt på några sätt. Den fungerar dels som en renodlad streamingtjänst som vem som helst kan prenumerera på för 69 kronor i månaden, men är även ett sätt för dig som abonnent på Comhems tv-utbud att streama dina kanaler på andra plattformar än via din tv. I detta fall kommer ditt kanalutbud dyka upp i tjänsten utöver det utbud som steamingtjänsten erbjuder.

I det här testet kommer vi utgå efter utbudet och funktionerna som kommer med streamingtjänsten Comhem Play Plus som kostar 69 kronor i månaden, och alltså inte det du som eventuell Comhem-kund får utöver det.

Varierat utbud

För sin relativt låga månadskostnad är utbudet Comhem Play Plus definitivt godkänt, med såväl relativt nya storfilmer som kritikerrosade klassiker. Här finns flera titlar som gick upp på biograferna så sent som i fjol i skrivande stund, såsom 1917 och Bombshell, men även kultförklarade klassiker som Mission Impossible och Sliding Doors. Vi upplever även under testperioden att, även om biblioteket inte är det största vi har sett, att ruljansen är relativt stor och därmed förnyelsegraden.

Comhem Play Plus
Vi blir positivt överraskade över utbudet på Comhem Play Plus.

En stor del av materialet känns dock igen från tjänster. Filmerna finns i princip alltid att se eller hyra på en annan tjänst mot en engångskostnad, och serier från till exempel produktionsbolagen Fox+, Syfy eller Paramount finns ofta att tillgängliga att streama även på HBO Nordic, Viaplay eller C More. Det här är till exempel serier som The Walking Dead, South Park och The Magicians.

Comhem Play Plus har även lyckats roffa åt sig en del av det material som visas på streamingtjänsten HBO Max i USA. Det mest nämnvärda tillskottet när det kommer till exklusivt material är förmodligen Ridley Scotts nya serie Raised by Wolves. I övrigt skulle vi inte säga att något av det exklusiva materialet är tillräckligt för att rättfärdiga ett abonnemang på tjänsten.

Ingenting för barnfamiljen

Comhem Play Plus har även ett mindre utbud av barnanpassat material. Här finns en dedikerad barnavdelning med allt från Astrid Lindgrens titlar till animerade filmer från Illumination. I övrigt är Comhem Play Plus förmodligen inte förstavalet för familjer.

Comhem Play Plus barn
Sune, Dumma mej och Paddington är några av de filmer som går att streama för de yngsta på Comhem Play Plus i skrivande stund.

För det första är vi begränsade till fem registrerade enheter, någonting som varje familj vet knappt räcker till två personer i dag. Vi kan inte heller välja att logga in med personliga profiler på tjänsten eller anpassa gränssnittet att bli mer barnvänligt.

Gränssnittet är däremot på de flesta plattformar riktigt trevligt och användarvänligt. Den enda plattformen där vi stöter på patrull är Apple TV, där vi av någon anledning inte kan pausa med play-knappen. Här händer det även ibland att appen kraschar stundtals.

När vi klickar på en del av titlarna kommer det upp en dialogruta där vi får välja vilken distributör vi vill se filmen via. Vi tycker detta val är något överflödigt och skulle föredra att Comhem valde detta åt oss istället.

Comhem Play Plus streaming
Den här dialogrutan känns ganska överflödig i gränssnittet hos Comhem Play Plus när vi ska spela upp utvalda titlar.

Vi kan inte heller ladda ner material offline vilket känns något förlegat idag, då i princip samtliga andra streamingtjänster erbjuder detta.

Fakta

Testad: November 2020
Mer info: Comhemplay.se
Upplösningar: Upp till full hd.
Ljud: Stereo
Plattform: Ios, Apple TV, Samsung Smart TV, webbläsare, Android, Chromecast, Airplay.
Pris: 69 kronor i månaden.

Betyg: 3 av 5