Idag finns nästan alla produkter du kan tänka dig med integrerade, smarta funktioner. Vi listar några av de smarta vitvaror vi helst vill berika våra hem med!

Kaffemaskin

M3 rekommenderarSmartare kaffe

Behöver du också en stor kopp java innan dagen börjar på riktigt? Levla upp morgonstunden med en smart kaffemaskin! Nespresso Expert kopplas till din mobil och låter dig brygga kaffe med ett klick. Självklart finns inbyggd mjölkskummare så att även latte-älskaren kan få sin bästa kopp kaffe på morgonen. När vi testade Nespresso Expert tyckte vi om den funktionella appen och kvalitetskänslan. Läs hela testet här!

Nespresso Expert & Milk
Pris: 2 439 kronor hos Whiteaway.


Ugn samsung

Laga två rätter på samma gång

Alla som någon gång försökt laga en riktig pangmiddag till ett större sällskap vet hur knöligt det är att lyckas tajma alla ugnsrätter på ett bra sätt. Med en ugn som kan delas upp i två kan du grädda sockerkakan och rosta potatisen samtidigt! Självklart kommer Samsung Dual Cook Flex även med smart integrering med din mobil så att du kan få full koll på ugnen även när du inte är i köket.

Samsung Dual Cook Flex
Pris: Från 12 000 kronor hos Prisjakt.


lg kyl

Smart titt-in kyl...

Det har kommit flera intressanta smarta kylskåp på marknaden. Till exempel LG:s Instaview som låter dig kika in när du knackar på kylskåpsdörren, så du får full koll på vad som finns inuti utan att behöva öppna dörren. Inte bara en cool gimmick, då det minimerar antalet öppningar av dörren och därmed håller temperaturen jämnt sval innanför.

LG Instaview
Pris
: 26 499 kronor hos Whiteaway.

Family hub

... eller med skärm i dörren

Självklart finns det även alternativ för dig som vill ha full koll på hela hemmet direkt från köket. Samsungs Family Hub kopplas till resten av dina smarta hemmet-prylar för att sedan låta dig styra hela hemmet direkt från en skärm på kylskåpet.

Samsung Family Hub
Pris: 20 988 kronor hos Hemmy.


Brödmaskin

M3 rekommenderarSmart brödmaskin

Finns det någon trevligare start på dagen än doften av nybakt bröd? Brödmaskiner har länge förgyllt våra frukostar, och nu finns även smarta varianter! Till exempel den här från Philips som inte bara kan fixa brödet utan även sylt och pizzadeg. När vi testade den uppskattade vi hur bra resultatet blev och de många recepten som fanns tillgängliga. Läs hela testet här!

Philips Croustina
Pris
: 3 199 kronor hos Panasonic.


Tvattmaskin

Tvätta automatiskt – två tvättar samtidigt!

Twinwash från LG är en tvättmaskin som precis som namnet antyder har två olika trummor, en för lite större tvätt och tork och en separat för mindre tvättar. Maskinen är självdoserande så du inte använder tvättmedel i onödan och programmen kan startas på distans med hjälp av tillhörande app.

LG Twinwash
Pris
: 32 995 kronor hos Elgiganten.


Teplo tekokare

Anpassa teet efter pulsen

Det finns flera smarta tekokare med inbyggd timer på marknaden, men Teplo tar det hela ett steg längre genom att inkludera en pulsmätare på maskinen. Ta pulsen och låt sedan Teplo anpassa styrkan på drycken. Självklart kan även tekokaren styras med tillhörande app.

Teplo
Pris
: 299 dollar (cirka 2 900 kronor) inkl. startkit hos Teplo.


Xiaomi riskokare

Prata med riset

Självklart finns det mer nischade smarta vitvaruprodukter för dig som mer än gärna fyller köket med diverse smarta attiraljer. Den här riskokaren från Xiaomi kopplas till din mobil för att kunna styras på distans. Inte nog med det, den har dessutom Amazon Alexa-stöd så att du kan styra den med röstkommandon.

Xiaomi Mi Ricecooker
Pris
: Från 520 kronor hos Ali express.