I fredags rapporterade vi om ett test genomfört av Cnet där sajten skulle se hur många vikningar Motorolas nya vikbara Razr kunde klara av innan den gick sönder. Något Cnet tidigare gjort med Samsung Galaxy Fold, som klarade av över 120 000 vikningar.

Riktigt så bra gick det inte för Motorola Razr, vars gångjärn började kärva ordentligt efter 27 000 vikningar. Cnet avbröt då testet, men reserverade resultatet med att maskinen som användes egentligen var byggd för det tidigare Samsung Galaxy Fold-testet, men modifierades för att testa Motorola Razr.

Nu har Motorola själva släppt en egen video som visar hur ett "riktigt" viktest av Razr går till. Videon i fråga visar visserligen bara hur mobilen viks ihop en handfull gånger, men likväl på ett sätt som ska vara mer överensstämmande med verkligheten och som inte lägger onödigt tryck på gångjärnen likt maskinen i Cnets test. Märk väl också att det var gångjärnen som gick sönder i det testet medan skärmen och mobilen fungerade likt tidigare.

I ett meddelande till The Verge skriver Motorola att Cnets maskin inte är designad för att testa deras mobil och att de själva genomför utförliga uthållighetstest av sina produkter. Motorola säger att de har förtroende för sina produkter och att Cnets test inte är representativt för vad konsumenter kommer uppleva i verkligheten.

Läs också: Motorola lanserar Moto G8 Power