Förutom elbilar finns här även ett gäng nya elektrifierade cyklar, scootrar och kickbikes, liksom de flesta stora aktörerna inom laddinfrastruktur representerade. På mässan fanns i helgen även möjlighet för besökarna att provköra vissa av bilarna på en 600 meter lång provkörningsbana under mässan.

Här är några av de hetaste elbilarna som visades upp:

Volkswagen 

Volkswagen ID.3

En av de hetaste modellerna just nu är Volkswagens ID.3. En bil i Golf-klassen som lanseras med tre olika batteristorlekar – från 45 kWh och en räckvidd på upp till 330 km till 77 kWh och 550 km. Pris från 350 000 kronor när den börjar levereras till kunder om ett par månader. 

Mazda

Mazda MX-30

Crossovern MX-30 är Mazdas första helt eldrivna modell och har en batterikapacitet på 35,5 kWh, vilket ska ge en räckvidd på runt 200 kilometer. De första bilarna kommer att nå återförsäljare i september 2020 och priset startar på 349 900 kr.

Polestar

Polestar
Polestar

Laddhybriden Polestar 1 har två elmotorer som driver bakhjulen och en bensinmotor som driver framhjulen. Tillsammans genererar de 600 hk och ett vridmoment på 1000 Nm. Bilen fanns på plats under helgen tillsammans med Polestar 2 som har en effekt på 300 kW, 408 hk och 660 Nm vridmoment samt en räckvidd på upp till 50 mil.

Polestar 2 är för övrigt den första bilen i världen med ett integrerat infotainmentsystem från Android och följaktligen Google Assistant, Google Maps med stöd för elfordon samt Google Play Store.

BMW

BMW
BMW
BMW

På plats fanns även BMW och då med bland annat laddhybrid-versionerna av X5 samt X3 samt den framtida självkörande och helelektriska bilmodellen iNext Vision. Dessutom passade tillverkaren på att för första gången i Sverige visa upp den helelektrifierade Cooper SE.
 

Audi 

Audi

Givetvis ställlde även Audi ut på eCar Expo och med bland annat e-tron Sportback som för första gången visades upp i Sverige. Med det största batteriet får bilen en räckvidd på upp till 446 km enligt WLTP. Audi e-tron går att beställa nu och lanseringen hos de svenska återförsäljarna sker i april.

I tillverkarens monter finns även laddhybriderna Audi Q7, A3 och A8 samt Audi A6 TFSI e som väntas få försäljningsstart senare under året.