I december förra året kom en alarmerande rapport från New York Times om chattappen Totok. Källor inom den amerikanska underrättelsevärlden avslöjade att appen i själva verket utvecklades på uppdrag av Förenade Arabemiraten med syfte att spionera på användarna.

Google tog bort appen från Play Store 19 december och Apple från App Store dagen efter. Redan 3 januari var appen tillbaka i Googles butik, efter att företaget undersökte appen och företaget bakom, men Techcrunch rapporterar att den nu återigen har tagits bort.

Företaget bekräftar det och säger till Techcrunch att beslutet var internt och alltså inte kopplat till amerikanska staten eller någon annan.

Techcrunch noterar också att appen sedan den kom tillbaka till Play Store aldrig syntes på några topplistor igen. Innan New York Times-rapporten hade den laddats ner över 10 miljoner gånger och låg på topplistorna i flera länder, men mellan 3 januari och 14 februari fanns den inte med bland de 1 750 mest nedladdade apparna enligt statistik från App Annie.