Fixarsajten Ifixit har tittar närmare på Samsungs nya vikbara mobil, Galaxy Z Flip, och konstaterat att dess gångjärn samlar damm.

Samsung har på förhand sagt att Galaxy Z Flip inte ska klassas som dammtålig, men att mobilen använder sig av små borstar för att förhindra att damm och smuts tar sig in.

Ifixit testade det hela genom att bada Galaxy Z Flip i ett lila pulver för att se var dammet samlades mest. Något som överlägset var i mobilens gångjärn, vilket gick att höra bara när Ifixit försökte böja mobilen. Hur pass effektiva mobilens borstar är går därmed att ifrågasätta.

Ifixit har sin vana trogen även plockat isär hela mobilen för att titta på hur vänlig den är att reparera på egen hand. I sin recension konstaterar Ifixit att mobilen bara behöver en enda stjärnskruvmejsel för att öppnas och att många av komponenterna går att ersätta självständigt.

Nedlimmade glaspaneler, komplicerade kablage för batterierna, dåligt lim och faktumet att delarna som används för att göra mobilen vikbar garanterat kommer slitas och eventuellt behöva bytas ut gör däremot att mobilen får slutbetyget 2 av 10.

Du kan läsa hela Ifixits test här.

Läs också: Både Galaxy Z Flip och Motorola Razr spricker direkt vid falltest