Flera köpare har i det senaste rapporterat att de har problem med att deras Asus ROG Strix Radeon RX 5700-grafikkort överhettas.

Efter att bios-uppdateringar inte löst problemet har Asus tittat närmare på situationen och lägger nu skulden på AMD:s design och felaktiga instruktioner. Något som först uppmärksammades av Overclock3D.

Problemet med överhettningen uppstår nämligen på grund av att skruvarna till kortets kylning inte är ordentligt åtdragna.

Läs också: Vi testar MSI GTX 1650 - ny favorit för prisvärd gaming 

Asus påstår att AMD:s instruktioner är att montera kylare med en PSI (pounds per square inch) på mellan 30 och 40. Efter ytterligare tester från Asus sida har företaget kommit fram till att den siffran egentligen borde vara mellan 50 och 70. 

Till följd av detta kommer alla grafikkort i ROG Strix Radeon RX 5700-serien att från och med januari 2020 att levereras med nya skruvar som drar upp trycket till mellan 50 och 60 PSI.

Ägare av kortet som inte vill dra åt skruvarna själv (likt en del användare gjort) uppmanas kontakta Asus från och med mars för möjligheten att få hårdvaran utbytt.

IDG News