Nej, något Mobile World Congress blir det inte tal om i år. Den enorma mobilmässan har ställts in på grund av coronaviruset, och en av tillverkarna som traditionellt sätt lägger mycket krut där är Sony. Den 24 februari håller man istället ett livesänt evenemang för att lansera årets stora mobilnyheter, men redan idag visar företaget upp årets första mobil.

Det rör sig om Xperia L4, som alltså är det senaste tillskottet bland Sonys budgetmobiler. Man fortsätter på den inslagna vägen med extra långt skärmformat – 21:9 – men ökar skärmytan från 5.7 till 6.2 tum. Detta åstadkommer Sony bland annat genom att minimera skärmkanten i topp och ersätta den med en "flärp" för selfiekameran. 

Xperia L4

På tal om kameror är det här vi hittar den andra större nyheten i Xperia L4. Nu är det nämligen en trippeluppsättning på baksidan: en huvudsensor om 13 megapixel, en nytillkommen ultrabred på 5 mp och till sist en djupsensor på 2 mp. Selfiekameran där fram har en upplösning på 8 megapixel.

Xperia L4 blir knappast ett prestandamonster. Telefonen drivs av ett Mediatek MT6762-chipset, kommer med 3 GB ram och 64 GB lagring. Batteriet har växt något till 3580 mAh.

Vad Xperia L4 kommer att kosta och exakt när den börjar säljas vet vi inte – men Sony har åtminstone uppgett att den finns i butik "från våren 2020 och framåt".