Samsung Galaxy-användare över hela världen har fått en märklig notifikation i sina telefoner. Meddelandet, som kommer från Samsungs Hitta min mobil-funktion, har rubriken "1", följt av ännu en etta i textfältet under. Oönskade notifikationer kan vara irriterande, men också skrämmande när de kommer från en funktion som går ut på att lokalisera din mobil.

5g och knivskarpa bilder: Vi kollar in Samsungs nya Galaxy S20-mobiler

Försöker någon bryta sig in i min telefon? Är det någon som stalkar mig? Så kan tankarna ha gått hos många av de jättemånga mottagarna av Samsungs mystiska meddelande. Även vi på redaktionen nåddes av "1"-meddelandet, som hittills inte fått någon officiell förklaring från mobiltillverkaren.

Mest troligt rör det sig om ett test som gått ut till lite fler användare än planerat. I en tråd på Reddit framkommer att det verkar röra sig om serverhicka, så kanske är det inte ens den mänskliga faktorn som ligger bakom. Oavsett behöver du antagligen inte oroa dig för att något är lurt med din Samsung-telefon.

Uppdatering: Samsungs brittiska supportkonto har nu åtminstone kommenterat händelsen på Twitter. Där framgår att det mycket riktigt rörde sig om ett misstag:

Det här är inte första gången en mobiltillverkare råkat spamma sina användare med märkliga notiser. I somras stod Oneplus för en liknande fadäs, men då hade notifikationerna betydligt skummare innehåll.