Utöver sitt nya flaggskepp Xperia 1 II lanserade Sony idag även sin nya mellanklassmobil, Xperia 10 II, som är inriktad på underhållning.

Mobilen beskrivs som en slimmad lättviktare på 151 gram med en 6 tums oled-skärm med bildformatet 21:9, "Triluminous"-teknik som även syns i Sonys Bravia-tv, samt bildoptimering för video som ska ge mörkare svärta och mer levande färger. Skärmen är tänkt att skapa en bättre tittarupplevelse, spelupplevelse samt göra det mer effektivt att ha två appar öppna samtidigt.

Sony Xperia 10 II har även en kamera med en trippellins bestående av en ultravidvinkel på 12 megapixel samt en vidvinkel och ett teleobjektiv på 8 megapixel. Det går även att fotografera i bildformatet 21:9 samt filma i 4k-upplösning.

Mobilen är IP65/IP68 vatten- och dammtåliApple inför stramare https-säkerhetsregler för Safarig och skärmen skyddas av Corning Gorilla Glass 6. Batteriets storlek är på 3 600 mah och ny teknik från Sony lovar att göra det mer hållbart genom att batteriladdningen synkas med din väckarklocka. Mobilens processor är en Snapdragon 665 Mobile Platform.

Sony Xperia 10 II kommer i färgerna svarta och vitt och kommer börja säljas i slutet av april. Rekommenderat pris är 3790 kronor.

Läs också: Xperia L4 - Så blir Sonys nya budgetmobil