Utöver sin nya vikbara mobil, Mate Xs, lanserade Huawei under måndagen även sin nya surfplatta, Huawei Matepad Pro.

På grund av sina tunna skärmkanter ska surfplattan ha världens största bildskärmsyta i förhållande till surfplattans storlek. Bildskärmen på 10,8 tums utgör då hela 90 procent av ytan och omges av en ram på 4,9mm. Skärmens upplösning ligger sedan på är 2560 x 1600 med en pixeldensitet på 280 ppi och en ljusstyrka på 540 nits.

Huawei Matepad Pro drivs av Kirin 990 med en klockfrekvens på 2,86Ghz, 8 gigabyte lpddr4x-minne och körs via Huaweis egna operativsystem EMUI 10 som är baserat på Android 10:s öppna källkod. Operativsystemet har bland annat ett flerfönsterläge som kan dela upp skärmen i två oberoende arbetsgränssnitt.

På grund av handelsstoppet mellan USA och Kina har surfplattan inga som helst Google-tjänster utan använder sig istället främst av Huawei Mobile Services.

Surfplattans batteri ligger på 7250 mah och kommer med en nätadapter för 20W snabbladdning. Huawei Matepad Pro är också den första surfplattan i världen med stöd för trådlös och omvänd trådlös laddning. Plattan har även stöd för Huawei M-Pencil och Smart Magnetic Keyboard.

Både Huawei Matepad Pro 4g och 5g kommer bli tillgängliga på den svenska marknaden senare i vår. Rekommenderat pris är satt från 6499 kronor.

Läs också: Google varnar Huawei-användare för att sidoladda företagets appar