Slimmade, ultraportabla bluetooth-högtalare har blivit Ultimate Ears signum. Men nu gör företaget helt om och lanserar en inte riktigt lika smidig (men fortfarande bärbar) pjäs som har betydligt högre ljudkapacitet. Hyperboom, som den nya högtalaren heter, är mer inriktad på party än sina mindre syskon.

Hyperboom rockar tre gånger så hög maxvolym och sex gånger kraftfullare bas än "nästvärstingen" Megaboom och kan även skryta med drygt 24 timmars batteritid på mellanvolym. Flexibel är den också, med stöd för anslutning via bluetooth, aux eller optisk ljudkabel. Däremot saknas stöd för wifi och röststyrning via exempelvis Google Assistent.

Även designmässigt är Hyperboom ett avsteg från Ultimate Ears tidigare högtalare. Här satsar man på rektangulär form, och de klassiska plus-minus-knapparna för volymkontroll (nu placerade på ovansidan) är av touchsnitt. Vikten ligger på 5.9 kilo, vilket gör högtalaren hyfsat portabel, och här finns också ett läderhandtag fastsatt för smidigare transport till festplatsen. 

Ultimate Ears Hyperboom

Du kan koppla två Hyperboom samtidigt via Bluetooth och sedan styra dem i den schysst avskalade Boom-appen eller via knappsatsen på ovansidan. Ljudmässigt hittar vi två stora baselement, två diskanthögtalare samt två passiva radiatorer, och vid en första snabblyssning kan vi konstatera att Hyperboom låter väldigt lovande – och då framför allt i de djupare registren. En adaptiv equalizer ska hjälpa till med att anpassa högtalarljudet efter den omgivande ljudmiljön.

Vi har som sagt redan varit och spanat (lyssnat?) in Hyperboom och gillar – utöver det övertygande ljudet – även den relativa bärbarheten samt den föredömligt minimalistiska appen. Högtalaren är dessutom IPX4-klassificerad och ska alltså tåla en del påfrestningar ála vattenstänk och drinkspill.

Hyperboom är inte direkt snorbillig, utan ligger på ett riktpris om 4 199 kronor när den släpps i butik i mars. Däremot får du en hel del ljud och ett smidigt format för pengarna, och exakt hur bra Hyperboom är kan vi avslöja i ett test om cirka två veckor.