"Den som väntar på något gott..." har blivit ett ordspråk som fans av Half-Life-serien fått idissla länge och väl. Efter superhyllade Half-Life 2 med expansionerna Episode One (2006) och Two (2007) har Half-Life-torkan hunnit fylla tonåring. Men om en månad släpper utvecklaren Valve vr-spelet Half-Life: Alyx, som säkerligen kan ge en försäljningsboost för kompatibla vr-headset.

Vill du spela Half-Life på ett mer traditionellt vis? Då har utvecklarstudion Crowbar Collective glädjande nyheter. Deras inofficiella remake av det första spelet i serien, Black Mesa, är till slut på väg att lämna Early Access-fasen och släpps i skarp version den 5 mars. Det meddelar studions ägare Adam Engels i ett blogginlägg. Black Mesa är byggt i spelmotorn Source och ser helt annorlunda ut än originalet.

Black Mesa har varit fullt spelbart i flera års tid och har byggts på med innehåll allt eftersom. Särskilt de sista, utomjordiska nivåerna i spelet har tagit massvis med tid att utveckla – dessa lades till först i fjol och har fått det största ansiktslyftet. Den som spelat original-Half-Life har mycket att hämta eftersom mycket av spelets innehåll byggts om för att efterlikna en modern fps-upplevelse.