Vivo har nu visat upp sin nya konceptmobil Apex 2020. Konceptet, som ursprungligen skulle presenterats under inställda Mobile World Congress, kommer med flera tekniskt banbrytande funktioner.

Skärmen på 6,45 tum täcker då hela Apex 2020:s framsida och vrider sig sedan ner för mobilens kanter. Det finns inget hål för framkameran på 16-megapixel som istället placerats under skärmen och använder sig av ljusgenomförning och algoritmisk optimisering för att ta bilder, skriver The Verge.

Men det är huvudkameran på baksidan som verkligen drar blicken till sig. Primärlinsen på 48-megapixel använder sig nämligen av egen inbyggd gimbal som kan användas för både bild- och videostabilisering som vida överträffar vad dagens mjukvara kan klara av.

Teleobjektivet är sedan en 5 till 7,5 gånger riktig optisk zoom. Något som kan jämföras med dagens smartphones som egentligen använder flera olika linslägen som de byter mellan och däremellan fyller i med digital zoom.

Trots all teknik ska kameramodulen ändå bara vara 6,2 mm tjock genom att använda sig av en periskopliknande design. Apex 2020 som helhet har en tjocklek på 8,8 mm.

Utöver det har mobilen 60W trådlös laddning som ska kunna användas för att ladda ett 2000mah-batteri fullt på 20 minuter. Exakt storlek på batteriet i Apex 2020 är dock okänt.

Sett till specifikationerna för konceptmobilen använder Apex 2020 en Snapdragon 856-processor, 12GB RAM och har 256GB utrymme.

Om konceptmobilen någonsin kommer släppas i någon form återstår att se.

Läs också: Här är Xiaomis nya skärmmonster till mobil