Häromdagen passerade din trippmätare lika många kilometer som det finns celler i din kropp. Din bil är ärligt talat äldre än gatan den rullar på.

Hav förtröstan. Det finns en hel del sköna saker du kan köpa för att hjälpa din bil in i det 21:a århundradet. Häng med på ett prylsvep i den motoriserade världen!

Läs även: Extraljus och led ramp – bästa lösningarna för bilen

Heads up!

Heads up

Din hastighetsmätare är som en gammal klocka: den visar rätt två gånger per dygn. Din mätare visar rätt när bilen är parkerad. Dags att uppgradera till en HUD: Heads Up Display. Den typen av mätare som stridspiloter har.

I stället för en mätare projiceras informationen på vindrutan. Det här modellen ansluts direkt till bilens 16-poliga odb-uttag, är plug and play vilket gör att den kan användas utan några föregående inställningar.

Kostar 2 000 kronor hos Prylstaden.se


Tv istället för taklucka

Skärmtak

Jo, visst är det skönt att kunna öppna taket och släppa in solen, men handen på hjärtat, i hastigheter över 50 km/h blir vindbruset öronbedövande och ditt rakpermanentade hår krullas likt hyvelspån. Använd taket till något vettigt. Som att installera en skärm! Med Xtrons CR1506 får du en 15-tums skärm i taket med inbyggd dvd. Kan även spela upp från minneskort eller usb-minnen. Dina baksätespassagerare kommer att älska dig.

Kostar 3 219 kronor på Ice-Shop.se


Varde ljus

Ditt ljus i mörkret

Sverige är ett mörkt land. Det känns som om vi har vinter ungefär 13 månader per år, men i verkligheten är det mer än så. När du inte kan uppgradera insidan av bilen mer kan du glädja dig åt att du har hela utsidan kvar. Med EX3000 kan du bokstavligen lysa upp grannskapet. Sex stycken ultra halogen-lampor kommer att få din gamla bil att synas bättre än en finne på näsan samma dag du ska gifta dig.

Kostar 2 890 kronor hos Fyndiq


Nackad

Nackad

Baksätet… denna källa till konstant gnällande tillika det ökända spörsmålet ”är vi framme snart?”. Med tanke på att utsikten i bästa fall är två nackskydd kanske det inte är så himla konstigt att det gnälls och gnölas. Men med Xtrons HD909 bör eventuella sura miner bytas ut mot mer tillfredsställda diton. Det här är nackstöd tillverkade för att ersätta bilens originalnackstöd. Släng de gamla nackstöden och sätt in dessa med inbyggd dvd-spelare och skärm. Bara att ansluta till bilens elsystem.

Kostar 2 750 kronor hos Ice-Shop.se

Koppla upp bilen

Uppkopplad bil

Med Telia Sense förvandlar du din gamla icke uppkopplade bil till en uppkopplad historia komplett med 4g-täckning. Du får automatiska körjournaler, hjälp att hitta bilen på en karta, få trafikinformation från Google, parkeringsförbud (funkar bara i Stockholm), samt mycket annat. Ett stycke hårdvara kopplas in till bilens obd-port, sedan är det bara att ladda ned en app. Funkar till Ios och Android.

Obundet abonnemang kostar 1 495 kronor hos Telia

Billek

Carplay!

Sitter du med en musikanläggning i bilen som ståtar med ”snabbval av upp till tre fm-kanaler” är det dags att uppgradera. Såväl Apple som Google har egna system som företrädesvis kommer förinstallerade i nya bilar. Och din bil är ju gammal. Hav förströstan. Sony XAV-AX205DB är en välljudande bilstereo med 6,7-tums skärm som ger din bil Apple Carplay eller Android Auto. Högtalare ingår och priset är långt från avskräckande!

Kostar 5 500 kronor hos BRL Electronics