Det japanska elektronikföretaget Sharp gör nu om så att en av deras tv-fabriker kommer tillverka masker som ska användas med anledning av coronaviruset i Japan, rapporterar BBC.

Sharp förväntas att inom några veckor kunna producera så många som 150 000 masker per dag. Även Sharps produktionslinje i Mie, öster om Osaka, som vanligen gör LCD-skärmar, kommer eventuellt också att justeras så att den istället kan producera ytterligare 500 000 masker per dag.

Även Sharps moderbolag, Foxconn, har tidigare gjort samma sak i Kina för att ge ansiktsmasker främst till sina arbetare. 

Japans premiärminister Shinzo Abe har lovat att 600 miljoner ansiktermasker ska finnas tillgängliga varje månad i landet.

Ansiktsmasker är en vanlig syn i Japan men efter situationen med coronaviruset har efterfrågan ökat kraftigt. Traditionellt används maskerna också vanligen av respekt för att visa om någon exempelvis är förkyld.

Medicinska experter säger dock att det finns få bevis för att maskerna erbjuder mer än marginellt skydd.

I USA har myndigheter istället uppmanat allmänheten att inte köpa ansiktsmasker eftersom dessa istället behövs bland medicinsk personal där de faktiskt kan göra skillnad.

Läs också: WHO tar till Tiktok för att bekämpa coronaviruset