Stories, alltså de små påbyggbara videosnuttarna som går att publicera på flera sociala plattformar, har snabbt blivit populära. Facebook är en av de aktörer som insett formatets storhet, och låter sedan 2017 användare dela Instagram-stories till just Facebook – men det har inte fungerat åt andra hållet.

Tills nu – eller åtminstone snart – vill säga. Utvecklaren Jane Manchun Wong, som sysselsätter sig med att gräva i olika sociala appars källkod, har hittat bevis på att Facebook-stories snart kommer att kunna delas direkt till Instagrams Story-funktion. I ett inlägg på Twitter säger hon sig ha fått sitt fynd bekräftat av en talesperson på Facebook

Även Techcrunch har fått bekräftat att företaget jobbar med sin funktion för korspublicering, och att vissa användare kan ha fått tillgång till den redan nu. "Publicera på Instagram"-funktionen ska i alla fall dyka upp under sekretessinställningarna när du lägger upp en Story på Facebook, men när alla användare faktiskt får tillgång till den låter vi vara osagt.