Köket, detta ingemansland beläget mellan sköna maskiner och klassiskt analoga verktyg – vi tittar på dig, kniven – som fullkomligen ber om att bli uppkopplat. Dessvärre har internetfieringen av köket mestadels mötts av sarkastiska kommentarer och himlande med ögonen; att vi inte alls behöver ha internetuppkopplade nötknäppare eller decilitermått. Men du vet bättre, så häng med på ett prylsvep i kökets förlovade land.

Spellista för kaffet

Kaffe för alla

Ja, den är dyr. Men Bosch Accentline CTL836EC6 är också uppkopplad och kan styras med en app. Kan det bli bättre? Jorå, har du gäster hemma som alla ska krångla genom att ha olika tillval såsom kall eller varm mjölk, socker eller inte socker… ni förstår, då är det här en fenomenal maskin.

Skriv in beställningen på din surfplatta eller mobil, sedan laddas beställningen automatiskt över och maskinen brygger sedan kaffet samma ordning som du skrev. Allt du behöver göra är att ställa in en ny kopp efter varje omgång.

Kostar 27 995 kronor hos Elgiganten.


Emotionell disk

Känslosam disk

Siemens IQ600 diskar inte bara rent utan ser även till att rätt program används samtidigt som den är energisnål. Givetvis är den uppkopplad och kommer med en app som ger dig lite olika funktioner. Vi gillar mest något som kallas tab counter.

Registrera när du köper nya diskmaskinstabletter i Home Connect-appen, och maskinen håller sedan koll på hur många tabletter du har kvar via din smarta telefon. Om de börjar ta slut skickar Home Connect-appen en push-avisering som påminner dig om att skaffa nya diskmaskinstabletter.

Kostar 15 158 kronor hos Tretti.se.

Osmart men ferrariröd

Den är ju röd!

Det finns en oskriven regel som innebär att om det handlar om en ferrariröd pizzaugn så platsar den i vilken artikel som helst. Även om den saknar all internetkoppling. Titta på den! En 1 200 watts pizzaugn som dessutom heter Ferrari G10032 Pizzeria Snack Napoletana. Behöver vi säga mer? Nej, just det.

Kostar 1 935 kronor hos Proshop.


Alexa, laga min middag

Alexifierad middag

Slow cookers är perfekta för att laga chili eller pulled pork. Instant Pot Smart Wifi är inte bara en slow cooker, utan kan även tillaga yoghurt, agera tryckkokare, ångkokare och med lite vilja och ett litet paket stålull kan den säkert knyppla en ringbrynja. När du kopplat Instant Pot Smart Wifi till mobilen kan du skicka recept till den tjusiga inbyggda displayen, se temperaturen, ångtrycket och mycket mer. Och så kan du be Alexa att stänga av eller sätta på den.

Kostar 79.99 pund hos Amazon.


Pommes frites på befallning

Mmm, pommes…

Enligt egen utsago är detta den första varmluftsfritösen med wifi. Whatever säger vi, och ber Alexa att schemalägga tillagningen av extra krispiga pommes frites lagom till att vi kommer hem från jobbet. På vägen hem kan vi följa spännande saker som temperatur i mobilen. Om tillagningen inte har startat kan du säkert höja på ett och annat ögonbryn hos dina medpassagerare när du skriker i mobilen ”Alexa, tillaga mina pommes frites, nuuuuuu!”

Kostar 119.99 dollar hos Amazon.


Kockens vy

Öga på maten

Electrolux må ha haft världens klantigaste marknadsavdelning (nothing sucks like Electrolux) men attan vilka ingenjörer de har. Electrolux Cookview-ugn är wifi-ansluten och har utrustats med en kamera så att du kan se vad som händer bakom luckan. Installera My Electrolux Kitchen-appen på din mobil och du se maten, justera temperaturen och tillagningstiden! Vad säger vi? Världsklass!

Kostar 24 995 på Elgiganten.

Perfekta drinkar

Perfekta Old Fashioned hvergang

Om du inte har råd med en bartender kanske du har råd med Perfect Drink Pro. En liten våg som kopplas till en app i din mobil. Ställ glaset på vågen, häll i ingredienserna en åt gången, när du hör ett litet pling slutar du hälla. Du behöver inte veta hur mycket vermouth det ska vara i en Martini, lyssna bara efter plinget.

Kostar 99.99 dollar hos Amazon.