9 to 5 Google påstår att Google snart kommer lansera en ny Chromecast Ultra, en uppföljare till förra årets modell som lanserades ihop med speltjänsten Stadia.

Den nya modellen ska ha stöd för 4k och hdr, och har som vanligt anslutningar via wifi och bluetooth. Designen på nya modellen sägs påminna mer om tidigare Chromecast-modellen än fjolårets Chromecast Ultra, men den stora nyheten i hårdvaran är att den för första gången får en medföljande fjärrkontroll.

Janko Toettgers på Protocol upptäckte under tisdagen att amerikanska myndigheten FCC nyligen godkände en Google-fjärrkontroll till en hittills okänd produkt, som med största sannolikhet är nya Chromecast-modellen.

Fjärrkontrollen har inbyggd mikrofon och en egen knapp för Google-assistenten, ungefär som Siri-fjärrkontrollen till Apple TV.

På mjukvarusidan finns också en stor nyhet. Nya Chromecast Ultra påstås köra Android TV och blir därmed en helt självständig mediaspelare som kan köra appar från Netflix, Disney Plus och andra streamingtjänster.