Det nya coronaviruset slår mot många branscher och kommer ha stor effekt på världsekonomin 2020. I många länder rekommenderar myndigheter företag att låta så många anställda som möjligt jobba hemifrån, vilket så klart kan bidra till att minska spridningen.

Men många företag har inte beredskapen att plötsligt förse en stor del av de anställda med vpn-anslutningar för att komma åt det interna nätverket och kommunicera säkert med kollegorna, skriver Cloudflare i ett blogginlägg.

Nätverksjätten har därför bestämt sig för att hjälpa de många tusentals småföretag som inte har resurserna att tillfälligt lösa behovet av vpn. Cloudflare for Teams, företagets vpn-tjänst för företag, blir nu gratis under minst sex månader.

Företag var som helst i världen som har färre än 250 anställda kan ansöka på Cloudflare.com/smallbusiness. Ansökningar ska hanteras snabbt och Cloudflare erbjuder även gratis introduktioner för att komma igång snabbare.

Slutligen har Cloudflare även tillsammans med andra företag startat en portal kallad Open For Business där småföretag hittar olika coronavirusrelaterade erbjudanden som kan hjälpa dem klara sig igenom krisen.