Coronaviruset skapar ett större intresse för onlinebaserade tjänster, men allt är inte guld och gröna skogar hos leverantörerna. Det har vi redan sett flera exempel på. I söndags låg Microsofts Xbox Live-tjänst nere i flera timmar – och även om Microsoft inte angav exakt vad som låg bakom driftstörningen får den anses som synnerligen illa tajmad. 

I går var det dags för det populära chattverktyget Discord att hicka. Trots att man ökat kapaciteten med 20 procent för att parera den förväntade användarrusningen slutade flera servrar att fungera och användare kunde varken skriva eller prata med varandra. Discord-avbrottet varade i drygt tre timmar och mitt i natten svensk tid började allt att fungera som vanligt igen. 

I skrivande stund är det Nintendo Switch Online som krånglar. Användare kan varken komma åt webbutiken för att skaffa nya spel eller spela mot varandra på nätet. Problemen uppstod kring lunchtid och på Nintendos europeiska Twitterkonto ber man om användarnas tålamod i jakten på en lösning.

Pc-plattformen Steam har hittills inte rapporterat några problem, och i helgen firade man en ny milstolpe med 20 miljoner samtidiga användare. Playstation Network verkar också ha klarat spelartillströmningen bra (peppar, peppar).