Enhjuling

Airwheel

Vad sägs om att ha ett litet balanserat hjul mellan benen som du kan susa fram med? Airwheel Q5 är ett miljövänligt, transportmedel som använder sig av avancerad teknologi och gyroskop för att upprätthålla balansen. Airwheel Q5 är dessutom utrustad med led-belysning och ett stöd. Det kan vara värt att påpeka att det är hög hipstervarning på den här. Framföres företrädesvis av män med tajta byxor i naturfärgat material och skäggväxt.

Kostar 8 990 hos 1&annat

Rakad i trafiken

Razor Ripstick

Razor Ripstik sorteras in under skateboard-kategorin. Den här susar fram i 16 km/h och har 40 minuters batteritid. Vilket innebär att du inte bör planera för resor längre än 10 kilometer. Väger du mer än 64 kilo ska du tydligen inte heller använda den. Ju mer vi läser desto mer inser vi att den här är för yngre tonåringar och inte för oss vanliga pryltokiga.

Kostar 926 kronor hos computersalg.se


Elektrisk bräda

Mr Andersson's skateboard?

Nu börjar det likna något. Andersson E-Board 1000 är en elektrisk skateboard perfekt lämpad för oss som väger mer än 64 kilo. En 100 watts motor kopplad till skateboardens bakhjul driver dig såväl framåt som bakåt. Det uppladdningsbara batteriet har en räckvidd på upp till 8 km och du justerar fart och broms med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. Skateboardens är tillverkad av lönnträ och är täckt av grepptejp. Perfekt för den som vill känna vinden i ansiktet utan att behöva ikläda sig vadderade cykelbyxor.

Kostar 1 490 kronor hos Netonnet

Kul sak med Kawasaki

Kawasaki

Hooverboards var sjukt populära tills de började uppföra sig som skådisar i filmen Spontaneous Combustion. Men de var ofta billiga med i bästa fall varierad kvalitet. Vi hoppas lite mer på Kawasaki Hoverboard Electric Balance scooter 6,5. Körningen kontrolleras av två sensorer som reagerar på kroppens tyngdpunkt. Den här kommer upp i en hastighet på ungefär 15 km/h och har en räckvidd på 20 kilometer, vilket gör den till ett miljövänligt transportsätt, praktiskt för längre sträckor som kräver högre hastighet än när man går.

Kostar 4 929 kronor hos Cdon


Fett

Fatbike

Fatbike Greatwhite 1000W är en fethjulad historia som kan köra i 20 km/h. Tillsammans med ett 60V-litiumbatteri har du en räckvidd mellan 40-60 kilometer. Däcken är så pass breda att du kan kliva av och bara ställa ifrån dig cykeln utan att fälla ner något stöd. Utrustad med skivbromsar både fram och bak, samt led-lampa. Den inbyggda displayen visar batteristatus, medan vår inbyggda ”vill ha nu”-display slår i botten.

Kostar 7 999 kronor hos Byggshop


Sparka dig fram

Xiaomi

Elektriska sparkcyklar har slagit igenom stort. Dels på gator och torg, dels under ytan längs Stockholms kajer. Men om du köper din egen Xiaomi Mi 365 White lär du inte vilja dumpa den i närmaste sjö så fort batteriet laddat ur – och då blir det plötsligt en lite bättre affär för miljön. Hur som helst, den här rackaren har 30 kilometer räckvidd, dubbelt bromssystem samt bärbar design. 250W motor ger en maxhastighet på 25 km/h.

Kostar 3 590 kronor hos tretti.se


På dojan

Elektriska pjuck

Andersson Balance Scooter Shoes är ett par eldrivna och balanserande skor med led-belysning, två motorer på 200 watt, batterikapacitet på 2 Ah vilket gör att du kan köra upp till 10 kilometer på en laddning. Starta motorerna genom att trycka på startknappen på respektive sko, placera fötterna på de gummiförsedda plattorna och navigera sedan framåt eller bakåt medan du gör allt för att inte slå ihjäl dig. Perfekta för dig som mer än gärna begår socialt självmord.

Kostar 990 kronor hos Netonnet


En klassiker

Segway

Segways var bland de första självbalanserande fordonen. Ninebot X13 känner av var du har din tyngdpunkt. Större hjul ger dig fler möjligheter. Grusväg eller golfbana? Inga problem. Luta dig framåt och den åker framåt, luta dig bakåt och den åker bakåt. I teorin. Undertecknad satt som ett frimärke i en garagevägg när Sveriges första Segway skulle testas… Ninebot har en maxhastighet på 15 km/h och en räckvidd på upp till 20 kilometer.

Kostar 59 900 kronor hos Dala RC & Hobby