Enhjuling

Segway

Vad sägs om att ha ett litet balanserat hjul mellan benen som du kan susa fram med? Segway ONE S2 tar dig runt snabbt och smidigt med stil. Den här enhjulingen är perfekt för äventyrslystna hipsters som vill ha ett snabbt sätt att ta sig fram. Den klarar de flesta miljöer och har ip54 certifiering.

Kostar 6 598 hos Robotexperten

Elektrisk bräda

Elektrisk skateboard

Nu börjar det likna något. Razor X Cruiser är en elektrisk skateboard som låter dig snabbt och smidigt ta dig runt på ett otroligt coolt sätt. Den kan köra i hastigheter upp till 16 km/h upp till 40 minuter. Den har justerbar hastighet så du kan själv bestämma hur fort det ska gå. Du ska också vara 9 år eller äldre för att åka på skateboarden. Skateboardens är täckt av grepptejp. Perfekt för den som vill känna vinden i ansiktet utan att behöva ikläda sig vadderade cykelbyxor.

Kostar 2 358 kronor hos Robotexperten

Kul sak med Kawasaki

Kawasaki

Hooverboards var sjukt populära tills de började uppföra sig som skådisar i filmen Spontaneous Combustion. Men de var ofta billiga med i bästa fall varierad kvalitet. Vi hoppas lite mer på Kawasaki Hoverboard Electric Balance scooter 6,5. Körningen kontrolleras av två sensorer som reagerar på kroppens tyngdpunkt. Den här kommer upp i en hastighet på ungefär 15 km/h och har en räckvidd på 20 kilometer, vilket gör den till ett miljövänligt transportsätt, praktiskt för längre sträckor som kräver högre hastighet än när man går.

Kostar 4 929 kronor hos Cdon


Fett

Fatbike

Freev EVR 1000 är en fethjulad historia som ger dig möjlighet att färdas på ett snabbt och skönt sätt oavsett terräng tack vare en kraftfull motor på 1000 W och luftfyllda 12-tums däck. EVR 1000 har en maxvikt på 120 kg och drivs av 60 V batteri som ger dig en räckvidd på upp till 35 km på en laddning. El-choppern är utrustad med dubbla skivbromsar och en främre samt bakre ljuslykta med bromsljus för säker körning. Även backspeglar och blinkers finns du på styret. Den inbyggda displayen visar batteristatus och lite annat, medan vår inbyggda ”vill ha nu”-display slår i botten.

Kostar 9 990 kronor hos Netonnet


Sparka dig fram

Xiaomi

Elektriska sparkcyklar har slagit igenom stort. Dels på gator och torg, dels under ytan längs Stockholms kajer. Men om du köper din egen Xiaomi Mi 365 White lär du inte vilja dumpa den i närmaste sjö så fort batteriet laddat ur – och då blir det plötsligt en lite bättre affär för miljön. Hur som helst, den här rackaren har 30 kilometer räckvidd, dubbelt bromssystem samt bärbar design. 250W motor ger en maxhastighet på 25 km/h.

Kostar 4 399 kronor hos Telegrossen


En klassiker

Segway

Segways var bland de första självbalanserande fordonen. Ninebot X13 känner av var du har din tyngdpunkt. Större hjul ger dig fler möjligheter. Grusväg eller golfbana? Inga problem. Luta dig framåt och den åker framåt, luta dig bakåt och den åker bakåt. I teorin. Undertecknad satt som ett frimärke i en garagevägg när Sveriges första Segway skulle testas… Ninebot har en maxhastighet på 15 km/h och en räckvidd på upp till 20 kilometer.

Kostar 55 000 kronor hos Myckesaker.se