Uppdaterad:

Netflix går EU till mötes – ska minska bandbredden

Ibland går det snabbt när EU ber om uppmärksamhet. Variety uppger att Netflix nu gått med på EU:s vädjan om att minska streamingtjänstens totala påverkan på europeiska nätverk. I 30 dagar framåt kommer bitraten att sänkas på Netflix i de europeiska länderna, meddelar en Netflix-talesperson i en kommentar till Variety.

Åtgärden görs för att lätta på trycket i de europeiska nätverk som för närvarande uppges vara hårt belastade eftersom många spenderar betydligt mer tid hemma på grund av oron för coronaviruset.

Totalt väntas Netflix del av den europeiska nättrafik-kakan minska med cirka 25 procent. Exakt hur påtaglig nedgraderingen faktiskt blir för blotta ögat återstår ännu att se.


Tidigare:

EU-vädjan till Netflix: Sänk bildkvalitén

EU ber nu Netflix och andra videostreamingtjänster att sluta visa HD-video för att förhindra att internet går sönder på grund av det stora trycket det utsätts för i samband med coronaviruspandemin, rapporterar CNN

Eftersom flera länder stängt ner för att bekämpa viruset innebär det nu att långt fler jobbar hemifrån, att utbildningar sker online och att folk underhåller sig online.

Så skadligt är ditt Netflix-tittande för miljön

UO-kommissionens Thierry Breton säger att han samtalat med Netflix vd Reed Hastings om det hela och att de kommer fortsätta prata om det. Tills vidare uppmanas alla användare och företag att strömma i standardupplösning (SD) när HD inte behövs.

Läs också: Så fungerar tekniken bakom Netflix

Netflix säger själva att de redan håller på att justera streamingkvalitén beroende på den rådande nätverkskapaciteten, samt använder sig av särskilda nätverkstekniker för att varje användare ska konsumera mindre bandbredd.

Läs också: Filmer och serier att streama på HBO i vår