Hackad

Diesel Chopped

Den här klockan må sakna ett gäng funktioner som din hypermoderna fruktklocka klarar av. Men det den saknar i funktioner tar den igen med ett klatschigt utseende och en urtavla med negativa färger. Diesel Chopped är inte bara cool, den är även sjukt snygg.

Kostar 1 150 kronor hos Klockor och Smycken


I en egen klass

Casio Iconic Steel

Casio G-shock Iconic Steel är inte bara retro, den är späckad med funktioner! Den har exempelvis bluetooth och kan anslutas till din smartphone och på den vägen få tillgång till en mängd funktioner. Med en knapptryckning blir displayen upplyst i en, håll i er nu, ”moderiktig färg”. Och den är mer stöt- och vattensäker än vad alla smartklockor är tillsammans. Klockan har till och med radiomottagning för att tiden alltid ska vara rätt. Och – det här är viktigt – den får Brad Pitt att se ”meh” ut. Sa vi att batteriet räcker i sju år? Batteriet räcker i sju år!

Kostar 5 438 kronor hos Hultins Ur


Budgetretro

CDON Budget

Cdons enkla digitalklocka har led-display med mörk bakgrund och ljusa siffror. Ståtar även med funktioner såsom datum, alarm och tidtagning. Du kan även lysa upp displayen. I och med att klockan bara kostar 119 kronor vill vi inte se några sura miner. Ok?

Kostar 119 kronor hos Cdon


Urgammal

Fossil JR1477

Fossil var ett av de första märkena som började tillverka sköna retroklockor på 1990-talet. Ni vet, det där årtiondet när topplistorna dominerades av bra musik från Alice in Chains, Nirvana, Soundgarden och så vidare. Fossil JR1477 är en hybrid av digital och analog teknik med både display och visare. Vi på M3 bryr oss inte om att den är vattentät ned till 30 meter – den hade kunnat vara överkänslig för handsvett, vi hade köpt en ändå. Ibland är utseendet verkligen allt!

Kostar 3 315 kronor hos Uret

Krossar allt

Diesel Crushed

Vi cirklar tillbaka till Diesel och kikar på deras läckert röda klocka Crusher DZ1900. Som de flesta andra retroklockor visar den dagens datum och tid. Klockan har en självlysande beläggning som gör att visarna lyser i mörkret. Har allehanda funktioner som stoppur, vattentät ned till 50 meter samt en relativt hög coolhetsfaktor.

Kostar 910 kronor hos watchia.se

Stort och silvrigt

Fossil JR1083

Stor design med mycket silver! Fossil JR1083 visar dagens datum och tid på sin negativt färgade display. Vattentät ned till 50 meter samt svett- och dammsäker. Klockan är tillverkad i rostfritt stål och kramar din handled medels ett läderarmband. Väger gör den också, hela 181 gram. Se det som att du tränar armen varje gång du ska vad klockan är.

Kostar 2 285 kronor hos Uret

Klassisk skönhet

Casio Classic

Säga vad man vill, men Casio Classic är verkligen en klassisk klocka. I varje fall om du var vid högre medvetande runt decennieskiftet 1970-80. Då var Casio-kung och hade du en analog klocka med tim- och minutvisare fick du omedelbart kvarsittning i skolan med hänvisning till att du brutit mot skolans alla estetikregler. För att undvika att detta händer igen kan du klicka på länken nedan och få en ruskigt snygg klocka som passar allt och alla.

Kostar 895 kronor hos Designerklockor