Låt bäst på mötet

Svive Leo Studio

Videomöten hör till det nya vanliga för alla som jobbar hemifrån, och det har lyft fram ett problem som inte märktes allt för mycket förr. Det blir oftast inte så värst bra ljud från laptop-mikrofoner. För att låta bäst på alla videomöten du får ta i hemmet rekommenderar vi att du skaffar en extern mikrofon, och Leo Studio från Svive är det nog inte många på videomötet som kan slå. Du behöver inte oroa dig för massa avancerade ljudkablar, den enda porten du behöver på datorn är en usb-c. Jobbar du för övrigt på en stationär dator hemma, så blir ju en mikrofon ett måste.

Pris: 999 kronor hos Webhallen


Ljud och ljus i mörkret

Skönhet och harmoni till arbetsmiljön med art déco-inspirerade Mina L Audio – en liten kombinerad skrivbordslampa och runtspridande bluetooth-högtalare.

Knappast din huvudsakliga ljuskälla, då skärmen endast mäter 17 centimeter i diameter, men en lätt flyttbar och batteridriven accessoar som ger sex timmars ljus och ljud på en laddning. Lampan avger varmt eller kallt vitt ljus samt sju spexigare färger, och aluminiumfoten finns i även i orange, guld, mörkröd eller snygg ”gun metal”.

Skrivbord

Produkt: Mina L Audio
Pris: 1 123 kronor hos Lexon


Ställ för hela sortimentet

Stativet Belkin Boost Charge Pro med Magsafe på ena armen (för Apple-prylar), för laddning med 15 watt av en Iphone 12 eller senare, Apple Watch på den andra armen och Airpods (eller valfri kompatibel pryl) på basplattans qi-laddare. Vinkeln på armarna är fixerad i en betraktningsvinkel som gör dem lätta att överblicka på ett skrivbord – enligt Macworlds test där högsta betyg utdelades ifjol.

Skrivbordsprylar

Produkt: Belkin Boost Charge Pro Magsafe 3-in-1
Pris: 1 490 kronor hos Amazon Sverige


Lyft för skärmen

Enkelt, billigt och snyggt sätt att organisera skrivbordet med Ikeas skärmstöd med förvaringslåda för de viktigaste tillbehören. Elloven finns i vit eller svart metall med låda i bambu och måtten 47 x 26 x 10 centimeter.

Hjälper även att gömma sladdhärvan baktill och gör det lättare att få upp skärmen i bra tittnivå, vilket minskar belastning på axlar och rygg. Särskilt praktiskt om du jobbar med enbart en bärbar eller allt i ett-dator utan justeringsmöjligheter.

Skrivbordsprylar

Produkt: Ikea Elloven
Pris: 379 kronor hos Ikea


Flest portar för nya datorn

Med Caldigits nya Thunderbolt Station 4 får du hela 18 portar i ett smidigt, snyggt men dyrt stycke. Vad sägs om två usb-c 3.2, fem usb-a, ljud in och ut, displayport 1.4, ethernet, kortplatser för sd och micro-sd, samt tre thunderbolt 4-portar?

En av dessa ansluts till datorn och laddar med upp till 98 watt, och två andra kan till exempel driva en 8k-skärm i Windows eller 6k i Mac OS. Program ingår för att med ett klick avmontera alla externa diskar innan du säkert drar ur kablarna.

Skrivbordsprylar

Produkt: Caldigit Thunderbolt Station 4
Pris: Från 6 000 kronor via Prisjakt


Investering som kan löna sig

Att förstärka hemmet och dess kontor med förstklassigt arbetsbränsle är, för oss beroende av det svarta guldet, alltid rimligt. Tänk bara på den produktivitetshöjande potentialen, så kanske du kan rationalisera även Siemens lyxiga helautomatiska espressomaskin EQ700.

Med Home Connect-appen kan du köa upp olika kaffebeställningar för ett möte, och via inbyggda pekskärmen få inspiration att göra kaffedrycker från världens alla hörn.

Skrivbordsprylar

Produkt: Siemens EQ700
Pris: 12 990 kronor hos MediaMarkt


All sladdhärva på ett ställe

Satechi Dock 5 är laddstationen för dig med stort laddbehov, åtskilliga plattor och telefoner, trådlösa hörlurar och annat. Fem enheter kan laddas simultant, fördelat på två usb-c (20 watt), två usb-a (12 watt) och en qi-laddplatta (10 watt). Bokstödsliknande avgränsningar i silikon finns mellan enheterna, för att undvika dominoeffekt.

Skrivbordsprylar

Produkt: Satechi Dock5 USB-laddningsstation
Pris: 690 kronor hos Dustinhome eller 719 kronor hos Proshop


Något för komforten

Fotstöd av märket feela

Att sitta vid datorn hela dagarna är inte alltid det bekvämaste, så det gäller att förbättra tillvaron när du kan. Ett fotstöd är därför helt perfekt för att göra hemmakontoret något bekvämare. Det här stödet från Feela kan du antingen slänga upp fötterna på bara som det är, eller så kan du, om du är lite mer rastlös av dig, vända på den och gunga på allt du orkar.

Pris: 479 kronor hos Amazon Sverige


Pimpa soffan!

Du har väl en närbelägen soffa att ”tänka efter lite i” på hemmakontoret? Gör den trevligt nördig med retroinspirerade datorkuddar från tidigare Kickstarter-projektet Throwboy. I senaste kollektionen har fem stilbildande datorer stått modell, fastän de på grund av stämningsrisk från Apple inte nämns explicit: Apple Lisa (1983), Ibook (1999), Power Mac G4 Cube (2000), Imac G4 (2002) och Powermac G5 (2003).

Skrivbordsprylar

Produkt: Throwboy Iconic Pillow Collection 2
Pris: Cirka 470 kronor hos Throwboy


Minikyl

Minikyl

Nu när du måste arbeta hemifrån kan du faktiskt skräddarsy ditt kontor. Och är det någonting du alltid velat ha på arbetsplatsen så är det ett minikylskåp på ditt skrivbord. Mini Fridge kan även förvandlas till ett värmeskåp genom en knapptryckning. Den håller drycken kall eller kanelbullarna varma.

Kostar 699 kronor hos Coolstuff


Fin kaffemaskin

Melitta Duo

Ditt hemmakontor blir inte ett riktigt kontor utan en kaffemaskin. Melittas Caffeo Solo är perfekt. Fyll på vatten i behållaren och kaffebönor i den andra, sedan är det bara att trycka på knappen.

Kostar 2 981 kronor hos Proshop


Egen mugg

Personliga muggar
 

Klart du ska ha en egen mugg till ditt hemmakontor. Du kan göra muggar med eget motiv hos VistaPrint. Allt du behöver göra är att ladda upp en relativt högupplöst bild och klicka på beställ. Du kan välja mellan bild på två sidor av muggen, eller 360 grader runt hela. Det går även att få en temperaturkänslig bild,

Pris: från 209 kronor hos VistaPrint


Motiverande

Motiverande

Arbete hemifrån kräver en hel del disciplin. Och motivation. Vad bättre än lagom förolämpande skrivbordsbakgrunder som en tyst påminnelse om att spara ofta, gör det rätt första gången och lite annat smått och gott.

Gratis skrivbordsunderlägg