Stadiga grejer

Bräda

Om du arbetar med en bärbar dator men inte har en extern monitor, då är det läge att införskaffa en liten enkel pryl som gör att din dator står stadigt samtidigt som den får upp skärmen i ögonhöjd. Bräda från Ikea gör just detta och den kostar väldigt lite. Passar bärbara datorer upp till 17 tum.

Kostar 59 kronor hos Ikea


Analogt skrivbord

Alex

Alex från Ikea är ett enkelt och snyggt skrivbord. Lådorna har utdragsstopp som hindrar dem från att dras ut för långt och det finns en lucka där du kan gömma sladdar med mera. Du kan placera möbeln hur och var du vill i rummet eftersom den är ytbehandlad även på baksidan. Har ett par moment när den ska sättas ihop som är vredesframkallande, men är trots detta enkelt att montera ihop. På köpet får du ett snyggt skrivbord.

Kostar 799 kronor hos Ikea


Nobelt värre

Noble

”Meh” tänker du ”det där är ju en gamingstol”. Helt rätt, Sherlock. Men handen på hjärtat, vilka är det som spenderar mest tid framför datorn, kontorsmänniskor eller inbitna gamers? Ett standard lan-party varar minst 24 timmar. Är det några som vet hur en skön stol ska vara så är det tangentbordskrigare. Noblechairs Epic är en ergonomisk stol tillverkad i PU konstläder. Sitt och ryggstöd täcks av broderade diamantformade mönster som bidrar till optimal luftning.

Kostar 3 490 kronor hos CDON

Skärmör

Asus skärm

Du behöver med största sannolikhet en extern skärm när du ska arbeta i hemmets lugna vrå. Asus MX34VQ är en böjd skärm med en responstid på fyra millisekunder. Vad ska du med det till, undrar du? Jo, ibland måste du ta en paus, och varför inte passa på att spela lite Call of Duty Warzone under dessa pauser? Den 34-tums ultrabreda skärmen har ett bildförhållande på 21:9 och en upplösning som är 2,4x större än full hd. Du har 35 procent mer utrymme på skärmen för såväl spel som Excel-dokument. Oavsett vad du än gör med datorn kommer du att vinna.

Kostar 7 290 kronor hos Proshop


Minikyl

Minikyl

Nu när du måste arbeta hemifrån kan du faktiskt skräddarsy ditt kontor. Och är det någonting du alltid velat ha på arbetsplatsen så är det ett minikylskåp på ditt skrivbord. Mini Fridge kan även förvandlas till ett värmeskåp genom en knapptryckning. Den håller drycken kall eller kanelbullarna varma.

Kostar 699 kronor hos Coolstuff

Fin kaffemaskin

Melitta Duo

Ditt hemmakontor blir inte ett riktigt kontor utan en kaffemaskin. Melittas Caffeo Solo är perfekt. Fyll på vatten i behållaren och kaffebönor i den andra, sedan är det bara att trycka på knappen. Efter den här epidemin är över har du en himla bra kaffe/espresso-maskin som resten av familjen kan nyttja.

Kostar 2 899 kronor hos Proshop

Egen mugg

Mugg

Klart du ska ha en egen mugg till ditt hemmakontor. Du kan göra muggar med eget motiv hos Shirt City. Allt du behöver göra är att ladda upp en relativt högupplöst bild och klicka på beställ.

Kostar 130 kronor hos Shirtcity

Macbook Air

Macbook Air

En dator kan vara en hit om du ska arbeta hemifrån. Apples nya Macbook Air har fått uppdaterad processor och framför allt har de gått tillbaka till något som påminner om deras klassiska tangentbord. Inget mer idiotiskt tangentbord som går sönder om dammmolekyler lyckas leta sig in mellan tangenterna.

Kostar 12 990 kronor hos Netonnet


Kraftfull pc

Asus

Gillar du inte Mac eller kräver ditt arbete en pc? Asus ROG Zephyrus G är en kraftfull gaminglaptop med 15,6 ips-skärm. På insidan tickar en AMD Ryzen 7-processor, 2 x 8 gigabyte ram, 512 GB ssd och ett Nvidia Geforce GTX 1660 Ti-grafikkort. Den här kan skyffla omkring lika många pixlar per sekund som celler i Excel. Vem är det som säger att det inte går att kombinera arbete med nöje?

Kostar 13 990 kronor hos Proshop


Motiverande

Motiverande

Arbete hemifrån kräver en hel del disciplin. Och motivation. Vad bättre än lagom förolämpande skrivbordsbakgrunder som en tyst påminnelse om att spara ofta, gör det rätt första gången och lite annat smått och gott.

Gratis skrivbordsunderlägg