De flesta bärbara datorer har inbyggda kameror. Men om du sitter på en äldre bärbar eller en stationär dator är det kanske inte självklart att du har en. Som tur är har vi trålat internet i jakt på ett gäng olika webbkameror som du kan använda för att hålla kontakten med jobbet och dina nära kära.

HP Deluxe Webcam

HP Deluxe Webcam

En enkel webkamera som även kan knäppa stillbilder i 8-megapixel med hjälp av lite ohederlig interpolering. Kameran har en 1,3-megapixelsensor med autofokus. Levererar 30 bilder per sekund och har integrerad vidvinkelmikrofon. Kan även tilta och panorera.

Kostar 485 kronor hos Megashop


Microsoft Lifecam Cinema for Business

Microsoft LifeCam

När de inte släpper surfplattor och nya operativsystem smyger Microsoft ut webbkameror. Den här filmar i 720p, har autofokus och ansluts enkelt genom usb.

Kostar 709 kronor hos Dustin


Hama Spy Protect

Hama Spy Protect

Hamas filmar ditt glada anlete i hd-kvalitet och 16:9 format. Integrerad mikrofon, funkar exemplevis med Skype, MSN eller Yahoo. Linsen kan stängas fysiskt – perfekt för den lite lätt paranoida som inte vill bli övervakad i smyg.

Kostar 254 kronor hos Teknikproffset

Trust GXT 1170 Xper Streaming Cam

Trust GXT

Trust GXT är kamera som grejar lite mer. Du kan streama dig själv till Youtube eller Twitch i full hd-kvalitet med 30 bilder per sekund. Det praktiska stativet gör att du kan justera läget i nästan vilken vinkel som helst. Levereras med skärmklämma och praktiskt tripod-ställ.

Kostar 899 kronor hos Gaming Gadgets


Logitech PTZ Pro Camera

Logitech PTZ

Om du kräver hög kvalitet måste du öppna såväl hem som plånbok för Logitech PTZ Pro. Den är lämplig för alla kontor, stora som små, och yrkesmässiga situationer som kräver video av professionell kvalitet. Är optimerad för Microsoft Lync, Skype- samt Skype for Business-certifierad, Cisco Jabber- samt Webex-kompatibel. Med PTZ Pro-kameran får du en 1080p-video med 90 graders synfält. Kan även styras med en fjärrkontroll.

Kostar 6 489 kronor hos Webhallen

Razer Kiyo

Razer Kiyo

Razer Kiyo är en streamingkamera med ringbelysning som kan sänkas eller ökas efter behov. Kanske inte den bästa webbkameran, men om du har hundratals anställda att prata med är det enklare att streama ditt budskap i 60 bilder per sekund på en Twitch- eller Youtube-kanal. Razer Kiyo stödjer streaming via plattformar som exempelvis Open Broadcaster Software eller Xsplit.

Kostar 990 kronor hos Webhallen.