I dessa virustider är det bra att kunna svara läkaren huruvida du har feber eller inte. Nya termometrar bygger på ett optiskt system som mäter värmen som avges av kroppen. Energin som fångas upp omvandlas sedan till celsius. Här är ett knippe febertermometrar som snabbt och enkelt visar hur sjuk du egentligen är.

Digitalteknik för örat

Braun

Braun Thermoscan7 är en digital örontermometer som mäter värmen från trumhinnan med en förvärmd spets. Den här tar även hänsyn till ålder i och med att feber ändras med åldern. Kan lagra de nio senaste mätningarna.

Kostar 398 kronor hos Apohem.

För pannan

Nokia

Withings Nokia Thermo är en beröringsfri febertermometer. Med hjälp från 16 ir-sensorer mäter den din temperatur samt sparar historik från tidigare temperaturmätningar. Samtliga mätningar synkroniseras automatiskt med din smartphone (IOS eller Android) med appen Thermo. Appen kommer också ge dig hälsoråd baserat på din ålder. Nokia, diagnosing people…

Kostar 899 kronor hos Webhallen.

Skanna tinningen

Rossmax

Rossmax Thermometer HA500 mäter temperaturen från ett avstånd av fem centimeter. Nu kräver coronaviruset lite längre avstånd för att du ska vara säker, men ett par centimetrar är bättre än inget alls när det handlar om bakterier och gud vet vad annat vi kommer att råka ut för i framtiden. Rossmax stänger dessutom av sig själv när du mätt klart.

Kostar 560 kronor hos Proshop.

Ur form upptäcks med Lanaform

Lanaform

Lanaforms termometer använder även den infraröd teknik. Du mäter kroppstemperaturen genom att föra sensorn nära din panna. Resultatet visas efter en sekund. Du kan även mäta värmen som avges från ett föremål, som en svets eller vattnet i ett badkar. Termometern har en minnesfunktion som visar de 20 senaste mätresultaten.

Kostar 499 kronor hos Apohem.

Jippee, ingen feber säger Tippee

Tippee

Örontermometer från Tommee Tippee som på en sekund läser av din temperatur. Toppen är liten och anpassad för små bebisar men kan användas av hela familjen. Larmar även om din feber är alldeles för hög. Kommer även ihåg de nio senaste mätningarna.

Kostar 499 kronor hos Meds.

Mobil temp

Oblumi Tapp

Oblumi Tapp förvandlar din telefon till en termometer. Om du har en telefon med 3,5 millimeters jack det vill säga. Om du har det kopplar du enkelt in en liten sensor som sedan via en app berättar hur sjuk du är, vilken dos medicin du ska ta. Den kan skicka påminnelser till dig och är dessutom kompatibel med såväl IOS som Android.

Kostar 492 kronor hos Cdon.