Huawei presenterade under torsdagen sin nya smarta sportklocka, Huawei Watch GT 2e. Klockan kommer med en ny design som är tänkt att vara mer sportig och trendig än föregångaren Watch GT 2. Boetten har en sandblästrad yta med svart ytfinish och det finns ett nytt urval med urtavlor, samt möjligheten att skapa sin egen.

Klockan har försedd med 100 olika träningsfunktioner samt 15 sportlägen. Bland dessa syns åtta utomhusaktiviteter i form av löpning, gång, bergsklättring, vandring, terränglöpning, cykling, simning i öppet vatten och iron man triathlon. För inomhusaktiviteter finns lägen för gång, löpning, cykling, simning, friträning, cross-training och rodd.

I sportläget kan Huawei Watch GT 2e analysera 190 olika typer av data och har även 85 olika sportanalyslägen som omfattar sex olika kategorier, extrem, leisure, fitness, vattensport, bollsporter och vintersporter. Klockan samlar och analyserar data som längd, kaloriförbränning, hjärtfrekvens, träningsutveckling och tid för återhämtning.

Huawei Watch GT 2e är utöver det även utrustad med funktioner för att mäta blodsyremättnad, hjärtfrekvens och ett läge för att hjälpa användare hantera stress genom att mäta pulsvariationer. Klockans batteri ska hålla i upp till två veckor på en laddning.

Huawei Watch GT 2e kommer i färgerna grafitsvart, lavaröd och mintgrön och är tillgänglig i butik från 20 april. Rekommenderat pris är satt till 1990 kronor.

Läs också:
Oppo lanserar kopia av Apple Watch 

Nu är den här - vi testar flaggskeppet Huawei P40 Pro