Betyg 4 av 5

Omdöme

Connect Smart Grilling Hub är Webers senaste assistent för grillmästaren och är en rejäl uppdatering jämfört med tidigare Igrill-modeller. Med en stabil uppkoppling samt användbara steg-för-steg-instruktioner blir grillningen både smidigare och mer avkopplande. Dessutom uppnås en perfekt innertemperatur, oavsett hur genomgrillad du föredrar din köttbit. 

Positivt

  • Användarvänlig app
  • Snyggt designad med informativ display
  • Upp till fyra givare kan anslutas
  • Wifi-anslutning samt uppladdningsbart batteri

Negativt

  • Dyr
  • Begränsat med valbara styckdetaljer i appen

Testad produkt: Connect Smart Grilling Hub
Pris: Från 1 223 hos Prisjakt.

Trådlösa grilltermometrar i sig är inget nytt, och även Weber har sedan länge erbjudit produkten Igrill som dessutom har löpande har kommit i uppdaterade versioner.

Weber Connect
Två givare ingår – en för köttet och en för omgivande temperatur.

Principen är densamma för flertalet produkter på marknaden, även om det finns undantag. Enkelt förklarat fungerar det så att termometern sticks in i köttbiten och via huvudenheten skickas sedan informationen (bluetooth) i realtid till din smartphone. I den tillhörande appen kan du följa förloppet och det går även att få pushnotiser när köttet har nått inställd temperatur.

Så fungerar det i Igrill ochi viss mån även i Weber Connect Smart Grilling Hub, men här finns även en hel del nyheter.

Smartare och nu med wifi-anslutning

För det första finns nu möjlighet att anslutna enheten till ditt trådlösa nätverk vilket är en klar fördel med tanke på räckvidd och stabilitet. Vidare har huvudenheten begåvats med en display där aktuell temperatur samt en nedräknande timer visas.

Även appen är ny, Weber Connect, och den känns mer genomarbetad och matnyttig jämfört med appen till Igrill-enheterna. Här väljer du vilken detalj som ska grillas och sedan är det bara att följa anvisningarna som dyker upp i appen. Du kan även gå igenom hela programöversikten i förväg med tips och råd för varje moment.

En del kött saknas

Det finns fem huvudkategorier kött – nöt, fläsk, lamm, fågel och fisk – och under dessa ett antal ytterligare val i en undermeny där du får ett antal styckningsdetaljer att välja mellan.

Weber Connect
Vart är inställningen för älgsteken?

Här tycker vi att utbudet skulle kunna vara mer omfattande: under ”Nötkött” finns exempelvis endast biff och entrecote (i olika tjocklekar), samt hel entrecote eller oxbringa. En hel del som saknas alltså och det gäller även under de övriga kategorierna.

Vi saknar även en avdelning för viltkött. Nu finns emellertid möjligheten att istället ställa in en måltemperatur och förhoppningsvis kommer appen att uppdateras löpande med ytterligare köttdetaljer.

Enkel installation 

Installationen är busenkel, det är bara att följa anvisningarna i appen, uppdatera enheten och sedan är den redo för att assistera dig i din matlagning. Fyra mätstickor kan anslutas till huvudenheten och var och av dessa kan sedan anpassas individuellt beroende på vad som ska grillas. Det medföljer två mätstickor, en för kött samt en för omgivande temperatur.

Weber Connect

Specifikationer

Produkt: Connect Smart Grilling Hub
Testad: April 2020
Tillverkare: Weber
Anslutning: Bluetooth, wifi
Batteri: Uppladdningsbart via micro usb
Kapacitet: Upp till fyra givare kan anslutas
Mått (HxLxD): 7.49 x 9.8 x 3.4 centimeter
Övrigt: En extra mätsticka kostar 229 kronor.
Rek pris vid testtillfälle: 1 299 kronor
Pris: Från 1 223 hos Prisjakt.

Betyg: 4 av 5