Innan vi börjar, kom ihåg: att vara produktiv handlar om bra, hållbara vanor och rutiner. Inte om appar.

Däremot finns det mängder av bra appar som kan hjälpa dig att bygga bra vanor och rutiner. Allt du behöver är 1) ett mål, 2) tid att fokusera och 3) vila. 

1. Mål

Notion

Notion – sätt upp mål

För att organisera projekt, både själv och ihop med andra, gillar vi just nu Notion. Programmet kan göra det mesta, från att att-göra-listor, kalendrar och databaser till listor, journaler och mycket mer. Kan ta en stund att komma in i, men testa gratisversionen och börja smått. Försök inte ersätta alla dina andra planeringsappar på en gång.

Oavsett har Notion mängder av enkla men ack så användbara verktyg som du snart kommer önska att andra appar kunde sno. Sedan är det rätt snyggt också vilket gör det roligare att använda.

Kom igång med Notion här

Todoist
Todoist.

Todoist – få koll med att-göra-listor

En enklare att-göra-lista kan också vara bra att ha. Todoist är ett gott komplement som kan användas för att sätta påminnelser för rutinsaker som behöver du behöver varje dag, varje vecka, varje månad, varje halvår och så vidare.

Hämta Todoist för IOS
Hämta Todoist för Android

2. Fokus

Freedom
Freedom.

Freedom – stäng ute distraktionerna

Arbete online innbär att ett hav av distraktioner bara är en flik bort. Kräv inte att du ska kunna bekämpa dessa med ren viljastyrka. Installera istället Freedom och låt eländet bli oåtkomligt under arbetsdagen. Börja testa gratisversionen och märk hur du får tillbaka kontrollen över din hjärna.

Kom igång med Freedom här

Pcoket
Pocket.

Pocket – varva ner efter arbetsdagen

Lyckades du ändå hitta något spännande att se/läsa/lyssna på? Installera Pocket, lägg allt sådant i en lista. Mys sedan ner vid en dedikerad tid. Efter arbetsdagen.

Kom igång med Pocket här

Calendly
Calendly.

Calendly – organisera dina möten

Precis fått flow när någon avbryter dig med en trivial fråga som egentligen kunde vänta? Skaffa Calendly, ett sätt att organisera möten. Öppna upp ett parti under dagen där du är tillgänglig, skicka ut en länk och låt personer boka in möten själva. Bättre för precis alla.

Kom igång med Calendly här

Focus Keeper
Focus Keeper.

Focus Keeper – förbättra dina vanor

Fortfarande svårt att komma igång? Dags för pomodoro-tekniken! Jobba 25 minuter, vila fem minuter (förslagsvis utan att surfa på nätet). Både låter och är banalt enkelt. Förutsatt att du inte bryter kedjan. För det kan en snygg app som Focus Keeper hjälpa. Otroligt effektivt för att etablera nya vanor. Så pass att du efter ett tag inte längre kommer behöva använda appen för att komma igång.

Hämta Focus Keeper för IOS
Hämta Focus Keeper för Android

3. Vila

Daily Water - Drink Reminder
Daily Water.

Daily Water – Drink Reminder 

Att leva bra gör att du kan arbeta bra. Vila och återhämtning är minst lika viktigt som arbete, oavsett hur roligt ditt arbete än är. Börja med att dricka ordentligt för att hålla uppe energin. Nej, koffeindrycker räknas inte, de är vätskedrivande och har motsatt effekt. Ladda istället ner Daily Water – Drink Reminder som håller kollen åt dig och ser till att du är ordentligt bevattnad. Sikta på två till tre liter per dag och märk skillnaden.

Hämta Daily Water för IOS

Runkeeper
Runkeeper.

Runkeeper – glöm inte att motionera

Speciellt efter en dag som innehåller mycket stillasittande är det viktigt att röra på sig. Gå eller spring en sväng, åtminstone 30 minuter. Runkeeper gör det hela roligare genom statistik och inspiration. Andra bra och enkla träningsappar är Stronglifts (om du har tillgång till utrustning) och Youtube.

Hämta Runkeeper för IOS
Hämta Runkeeper för Android

Myfitnesspal
Myfitnesspal.

Myfitnesspal – se över kosten

Ät bra och kolla vad för näring du stoppar i dig med Myfitnesspal. Mer energi innebär mer produktivtet. Gå inte till överdrift med mätandet och skamkänslorna. Kolla bara läget någon gång i kvartalet, se hur din kost ser ut och fråga dig själv om det finns utrymme för förbättring. Kanske lite mer fiber och vitaminer.

Hämta Myfitnesspal för IOS
Hämta Myfitnesspal för Android

Headspace
Headspace.

Headspace – rensa huvudet

Appen som lär dig och hjälper dig meditera. Förmågan att sitta med sig själv, acceptera nuet och iaktta sina tankar och känslor utan att döma. Enkelt för en del. Supersvårt för andra. Oavsett innehåller Headspace något för alla och hjälper dig hålla sinnet klarare oavsett hur intensivt saker och ting är.

Hämta Headspace för IOS
Hämta Headspace för Android

Draft
Drafts.

Drafts – skriv av dig

Skriv av dig en gång per dag. Vad ska du skriva? Vad du vill. Det spelar ingen roll. Poängen är att du tillåter dig skriva. Lägg ett par minuter. Fyll en sida. Du kommer känna dig lättare efteråt. Drafts är den perfekta appen för detta eftersom du kan börja skriva direkt så fort du öppnar den.

Hämta Drafts för IOS

Sleepcycle

Sleep Cycle – få koll på sömnen

Bättre sömn. Bättre allt. Sleep Cycle håller koll på din sömnhälsa genom att mäta hur du sover och hjälper dig få lång och hälsosam sömn. Så att du är laddad och redo för ytterligare en produktiv dag.

Hämta Sleep Cycle för IOS
Hämta Sleep Cycle för Android

Läs också: Pimpa hemmakontoret - prylarna för dig som jobbar hemifrån