Betyg 5 av 5

Omdöme

Ivacy VPN utmanar verkligen toppkonkurrenterna Cyberghost och Nord VPN om förstaplatsen. Hastighetsmässigt och funktionsmässigt är det i princip dött lopp mellan de tre, där Ivacy placerar sig i mitten. När det gäller antalet servrar och länder hamnar Ivacy en bit efter, men prismässigt är dock Ivacy VPN vinnaren med klart lägst månadskostnad vid ett årsabonnemang. 

Positivt

  • Billigt
  • Snabb
  • Många länder och servrar
  • Många betalalternativ
  • Många abonnemangsalternativ
  • Funktionsrikt

Negativt

  • Ingen gratis testperiod
  • Ingen svensk sajt eller programvara
PC för Alla rekommenderar

Testad tjänst: Ivacy VPN
Pris: Ca 35 kronor per månad vid helårsabonnemang.

Att Ivacy VPN vill vara med oss slåss i toppen om utmärkelsen bästa vpn-tjänst märks direkt på prissättningen. Inte nog med att det kostar låga 35 kronor (3,5 dollar) i månaden vid ett årsabonnemang, det går att få ned priset ytterligare till 12 kronor (1,2 dollar) i månaden om man binder upp sig med ett femårsabonnemang.

Även vid månadsabonnemang är priset helt okej med 100 kronor (10 dollar). Det finns även ett halvårsabonnemang som kostar 50 kronor (5 dollar per månad).

Jämför man med toppkonkurrenterna Cyberghost och Nord VPN så slår Ivacy VPN dem båda på fingrarna. Cyberghost kostar 57 kronor i månaden vid ett årsabonnemang, Nord VPN kostar 66 kronor.

Även när det gäller betalningsalternativen imponerar Ivacy VPN, Här går att betala med allt från kreditkort till krypovalutor som bitcoin. Det enda som saknas är egentligen kontant betalning.

En liten svaghet för Ivacy VPN är att det inte går att testa gratis och att det inte finns någon gratisversion (vilket det i och för sig inte finns för Cyberghost eller Nord VPN heller). Däremot lämnar man precis som de flesta av konkurrenterna en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti för den som inte är nöjd med tjänsten.

Ivacy vpn
En smart funktion är snabbåtkomst till olika strömningstjänster.

Många länder och servrar

Antalet länder (53 stycken) och servrar (1000+) är bra för Ivacy VPN i jämförelse med de flesta andra vpn-tjänsterna vi testat, men man hamnar här i skuggan av Cyberghost (5700+ servrar i 90 länder) och Nord VPN (5400+ servrar i 58 länder).

Precis som för de två toppkonkurrenterna går det med Ivacy VPN att komma åt såväl SVT Play som amerikanska Netflix och brittiska BBC Iplayer utan problem. Faktum är att Ivacy VPN här har en smart funktion med snabbval för om man vill ladda ned filer, strömma innehåll från en mängd olika tjänster eller ta sig runt tjänsteblockering med hjälp av vpn. Med bara ett par klick är man exempelvis snabbt igång och ser sin favoritserie på amerikanska Netflix.

Och när man gör det går det undan! Ivacy VPN är väldigt snabbt och placerar sig hastighetsmässigt mellan Cyberghost och Nord VPN. Mot svenska servrar kommer vi upp i 146 Mbit/s. Mot brittiska i 108 Mbit/s och mot amerikanska i 122 Mbit/s. Att jämföra med 165/105/136 Mbit/s för Cyberghost och 138/110/105 Mbit/s för Nord VPN. Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Ivacy VPN kommer upp i 58 procent för svenska servrar, 43 procent för brittiska och 49 procent för amerikanska.

Med en 22 Mbit/s-uppkoppling blir siffrorna 20,2 Mbit/s (92 procent) för svenska servrar, 18,5 Mbit/s (84 procent) för brittiska och 17,8 (81 procent) för amerikanska.

Trots många funktioner är Ivacy VPN enkelt att använda, även om det tyvärr inte går att få på svenska.

Ivacy VPN är lokaliserat i Singapore och lyder under deras lagar och förordningar.

Specifikationer

Tjänst: Ivacy VPN.
Testad: April 2020.
Kontakt: ivacy.com.
Antal servrar: 1 000+ i 53 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Antal samtidiga enheter: 5.
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 146 Mbit/s (58%).
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 108 Mbit/s (43%).
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 122 Mbit/s (49%).
Snitthastighet svensk server med 22 Mbit/s-uppkoppling: 20,2 Mbit/s (92%).
Snitthastighet brittisk server med 22 Mbit/s-uppkoppling: 18,5 Mbit/s (84%).
Snitthastighet amerikansk server med 22 Mbit/s-uppkoppling: 17,8 Mbit/s (81%).
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja.
Pris vid månadsbetalning: 100 kronor.
Pris vid helårsabonnemang: Ca 35 kronor per månad.
Övriga prisalternativ: 50 kronor per månad vid halvårsabonnemang, 12 kronor per månad vid femårsabonnemang.

Betyg: 5 av 5