Betyg 4 av 5

Omdöme

Nivona Cafe Romatica 960 är en trevlig bekantskap som bjuder på uppkopplingsmöjlighet, en mängd praktiska funktioner och dryckesval som kan finjusteras efter din personliga smak. Designen är tilltalande och menysystemet är genomarbetat, pedagogiskt och snyggt presenterat på en 5 tum stor färgskärm med touchfunktion.  

Positivt

  • Udda och läcker look, belyst vattentank
  • Arbetar snabbt och tyst
  • Inställningsmöjligheter, även med individuella recept
  • Omfattande underhållsprogram
  • Uppkopplad via bluetooth

Negativt

  • Priset
  • Skärmen sticker upp en hel del i högsta läget, kan vara svårplacerad.
M3 rekommenderar

Cafe Romatica 960 från schweiziska Nivona är en riktigt snygg kaffemaskin som känns robust och andas kvalitet lång väg. Kombinationen av mattsvart finish och den högt placerade touchskärmen på hela fem tum får onekligen den här maskinen att sticka ut. En udda funktion som uppskattas är den underifrån belysta vattentanken som sprider ett effektfullt ljus till sin omgivning, och det går här att välja mellan en rad olika färger.

Nivona CafeRomatica 960

Installationen är precis som på samtliga maskiner i testet enkel – i det här fallet är det bara att följa steg-för-steg-instruktionerna på skärmen eller i den tillhörande appen i din smartphone. Ja, Cafe Romatica 960 är precis som Siemens EQ.9 uppkopplingsbar, men via bluetooth istället för wifi, och du kan således styra maskinens funktioner direkt från din telefon.

Nivona CafeRomatica 960

Tydlig och skarp skärm 

Skärmens menysystem är både snyggt och logiskt, och är uppdelat i tre huvudkategorier: huvudmenyn, med nio olika dryckesval att välja mellan (sju kaffedrinkar, mjölk samt hett vatten) som aktiveras genom ett tryck på respektive ikon.

Vidare finns underhållssektionen med en mängd olika rengöringsprogram och slutligen menyn för maskinens inställningar. Här kan du bland annat omprogrammera och justera varje dryck i form av styrka, arom, temperatur och så vidare, se statistik, administrera bluetooth-anslutningen eller fabriksåterställa enheten.

Nivona CafeRomatica 960

Mjölkbehållaren placeras vid sidan av maskinen och ansluts med en slang till dryckesutloppet. Kvarnen arbetar förhållandevis tyst och beredningen, oavsett dryck, går snabbt. Vattentanken rymmer 2,2 liter och lyfts enkelt uppåt för att fyllas på. I bönbehållaren finns ett litet fack för malet kaffe och rymmer pulver för en kopp. Funktionen aktiveras automatiskt när fackets lock öppnas och behöver således upprepas om fler koppar ska bryggas.

Specifikationer

Produkt: Cafe Romatica 960
Testad: April 2020
Tillverkare: Nivona
Vattentank: 2,2 liter
Bönbehållare: 270 gram
Separat fack för malet kaffe: Ja
Trycksystem: 15 bar
Filtersystem: ja
Mjölk-skummare: Ja, automatisk. Placerad vid sidan om maskinen
Wifi-anslutning: Nej
Bluetooth-anslutning: Ja
Display: Ja, med touchfunktion
Koppbelysning: ja, vid tillredning
Max antal koppar samtidigt: 2
Mått (B x H x D): 28 x 36 x 50 centimeter
Vikt: 14 kilo
Rek. pris vid test: 17 499 kronor
Pris: 13 289 hos Bagaren och Kocken

Betyg: 4 av 5

Nivona Cafe Romatica 960 Pris vid test: 13289 kr.

Bästa pris just nu: 12299 kr