Filter fixar festen

filter fixar festen

Det gäller ju att visa sig från sin bästa sida, även om du sitter hemma och sölar. Snapchats program Snapcam låter dig att applicera en massa knäppa animerade filter på ditt anlete oavsett vilket videoprogram du använder.

Suberb sammankomst

Houseparty
Foto: Houseparty

Om ni av någon anledning inte vill nyttja det videokonferensprogram som arbetsgivaren tillhandahåller så finns det gott om bra gratisalternativ att tillgå. Prova exempelvis Houseparty eller Discord.

Mysig musik

musik
Foto: Ampme

Rytmiskt musikaliskt innehåll är ett måste på varje lyckat samkväm. Det vet varenda människa. Ampme är en behändig app (och program) som låter dig synka mobiler och dator så att de spelar upp samma låtar. Bråka inte för mycket om vem som ska vara dj, bara.

Skön skämskudde

skämskudde

Inget bryter isen som gemensamt upplevd pinsam njutning. Låt varje deltagare välja en låt som de egentligen älskar i hemlighet men som är skämmig till tusen. Låt uppdraget gå runt. JQBX är ett smart sätt att lyssna på Spotify tillsammans.

Fräsig frågesport

frågesport
Foto: Yashima (CC BY-SA 2.0)

Quiz kallas det ofta i modernt dagligt tal, men principen är uråldrig. Låt en eller flera spelledare sätta ihop en frågesport och låt deltagarna gnugga liv minnesbankarna. Blir extra underhållande med priser i någon form till vinnaren.

Knäppa klipp

knäppa klipp

Använd funktionen skärmdelning och låt varje deltagare visa minst ett riktigt roligt klipp från sociala medier. För att inte det hela ska dra ut på tiden, så skicka meddelande till alla i förväg så att de kan förbereda vad det är de tänker visa.

Kolla en rulle

kolla en rulle

Är det en lite softare tillställning som önskas så går det via Chrome-tillägget Netflix Party att titta på en film tillsammans. Tillägget kommer snart till fler play-tjänster som HBO och andra. Rikliga mängder med popcorn är en självklarhet.