Betyg 4 av 5

Omdöme

Klassiska Marshall multiroom-högtalare nu med inbyggd Google Assistent öppnar givetvis upp för en mängd nya möjligheter. Att genom högtalaren kunna styra hemmets övriga smarta enheter känns som en självklar vidareutveckling av produkten. Designen är speciell och passar kanske inte alla – men bra låter det oavsett.  

Positivt

  • Udda design.
  • Inbyggd Google Assistent.
  • Tungt, engagerande ljud.

Negativt

  • Pris.
  • Vi lyckas inte stereokoppla två enheter.
  • Designmässigt passar den inte i alla miljöer.

Testad produkt: Marshall Stanmore II Voice
Pris: 3 990 kronor hos Netonnet.

Marshall har sedan tidigare erbjudit multiroom-högtalare i form av modellerna Acton, Stanmore och Woburn. Nyligen lanserade Marshall två av modellerna – Acton samt Stanmore – i ett nytt utförande där man frångår den egna appen och där högtalarna istället kommer med inbyggd Google Assistent och således även inbyggd mikrofon. I vissa marknader, exempelvis USA, går det även att få samma högtalare med Amazon Alexa istället.

Marshall Stanmore Voice

Design som engagerar

Formmässigt är olikheterna ganska små jämfört med Marshalls övriga multiroom-högtalare. Förutom att ett av vreden (val av källa) på ovansidan ersatts med en knapp är omarbetade frontskydd liksom en mässingliknande list i nederkant de visuella skillnaderna. I övrigt är det med andra ord samma ikoniska rock’n’roll-design som alltid när det gäller Marshall.

Installation liksom användande styrs i Google Home-appen, på både gott ont. Google Assistent är fortfarande aningen trubbigt och det saknas fortfarande en del funktioner. Men installationen är snabbt avklarad och har du en konfiguration sedan tidigare är det bara att tilldela högtalaren något av hemmets rum. Införskaffar du fler högtalare kan du skapa olika grupper och på så sätt välja vilka av enheterna som ska spela upp vad – antingen samma musik i samtliga eller vissa eller separat.

Marshall Stanmore II Voice

Det ska gå att stereokoppla två enheter, i vilket fall om du valt engelska som standardspråk i din smartphone, men vi lyckas inte oavsett språkinställning. Troligtvis kommer detta åtgärdas framöver, men som det ser ut i dagsläget får vi helt enkelt lyssna på musiken separat i varje högtalare även om de ingår i samma grupp.

Bortsett från den lilla detaljen låter dessa Marshall-högtalare lika bra som vi är vana vid sedan tidigare – med ett karakteristiskt svulstigt ljud som är svårt att ta miste på och det finns gott om volymresurser.

Chromecast-funktionen innebär att högtalaren, liksom eventuella grupper den ingår i, dyker upp som valbara uppspelningsalternativ i Spotify, så användarmässigt finns inte mycket att anmärka på.

Specifikationer

Modell: Stanmore II Voice med Google Assistent
Testad: Januari 2020
Tillverkare: Marshall
Element: Uppgift saknas
Anslutning: WPA/WPA2, 802.11 a/b/g/n ac 2,4 GHz/5GHz, aux, rca, bluetooth
Tjänster: Chromecast
Röststyrning: Google Assistent
Spotify Connect: Ja
Mått: (B x H x D): 350 x 195 x 185 millimeter
Vikt: 4,85 kilo
Rek pris vid test: 3 995 kronor.
Pris nu: 3 990 kronor hos Netonnet.

Betyg: 4 av 5

Marshall Stanmore II Voice Pris vid test: 3990 kr.

Bästa pris just nu: 3399 kr