Portabla högtalare i all ära – visst fungerar de utomhus också. Men om du glömmer en ute efter grillfesten kan du ge dig på att det antingen har regnat hela natten eller så har grannens ungar dragit fram likt Egyptens gräshoppor och skövlat din trädgård på allt värdefullt. Om du ändå hade kunnat skruva fast högtalarna. Om de ändå hade varit vattentäta…

Stort test: Bästa trådlösa högtalare med bluetooth

Klipp med Klipsch

Klipsch AW-650

Du kan placera Klipsch AW-650 vid poolen, uteplatsen eller i trädgården. Koppla dem till din befintliga ljudutrustning, dra upp volymen och låt grannskapet ta del av din eklektiska musiksmak som mest består av obskyr fransk psyche-rock. Med subwoofers på 165 millimeter och diskanthorn producerar kraftfullt och klart ljud som hela grannskapet kan njuta av. Eller inte. 
Gallret är uv-beständigt och kan dessutom målas för att passa in i din utomhusmiljö.

Kostar 4 990 kronor hos Power


Inbyggd förstärkare

Andersson ORS

Andersson ORS 3.2 har en total uteffekt på 120 watt, tillräckligt för att du ska kunna köra din ”epileptic boogie” när det är grillparty. Det behövs ingen förstärkare för att driva ORS 3.2 då ena högtalaren har integrerad förstärkare. Högtalarna har ipx-5 certifiering, vilket innebär att de klarar regn och lite hårdare väder. De har också stöd för uppspelning över bluetooth. Något vi verkligen gillar är att det ingår justerbara väggfästen när du köper högtalarna.

Kostar 990 kronor hos Netonnet


För den butdgetmedvetne

Yamaha

Yamaha NS-AW194 är liksom de andra högtalarna tålig mot såväl väder i allmänhet och regn i synnerhet. Yamahas högtalare är ett par av de billigaste i den här klassen, men likväl har de tillräckligt med skjuts för att du ska kunna skämma ut dig för tid och evighet i grannskapet när du skrålar med i Opus ”Life is Life”. I burkarna sitter passiva tvåvägshögtalare med en uteffekt på 80, vilket borde räcka mer än väl.

Kostar 1 370 kronor hos Amazon Sverige


Tjusigt från B&W

Bower & Wilkins

Bowers & Wilkins AM-1 är en välljudande utomhushögtalare. Konstruktionen skyddar från vädrets makter, vilket kan behövas under den svenska sommaren. Enligt tillverkarna är ljudkvaliteten så pass bra att AM-1 är ett bra alternativ inomhus också. Värt att notera är att högtalarna står emot korrosion och uv-strålning. Du kan med andra ord vara rätt säker på att dina AM-1 fortfarande ser bra ut när de har några säsonger på nacken.

Kostar 6 996 kronor hos Hifi Klubben


Montera i bastun

MB6i

Lite mindre men fortfarande med tillräckligt ljud i pipan, MB6i, är tillverkade i kraftig abs-plast. Perfekta för altanen, badrummet eller var du nu kan tänka dig. De här rackarna fungerar i temperaturer mellan -20 till +85 grader. Frontgaller och monteringsbygeln är av aluminium och är lackat i högtalarens färg.

Kostar 2 977 kronor hos Cdon