Googles streamingtjänst för spel, Stadia, har drygt fem månader på nacken. För den spelsugne som inte haft ett Stadia Pro-medlemskap sedan tidigare kommer här lite goda nyheter: Abonnemanget blir inom 48 timmar kostnadsfritt under de två kommande månaderna, och Sverige är ett av länderna där erbjudandet gäller. Det skriver Google i ett blogginlägg.

Test: Google Stadia har enorm potential – och flera brister

För att ta del av erbjudandet behöver du registrera dig på med en Gmail-epostadress på stadia.com, och sedan är det bara att börja spela. Nio titlar ingår i erbjudandet, bland annat multiplayer-skjutaren Destiny 2, racingspelet Grid och det rytmbaserade spelet Thumper.

Google motiverar erbjudandet med att många för närvarande sitter hemma på grund av den rådande covid-19-pandemin. Stadia stödjer upplösningar i upp till 4k, men standardinställningen kommer att ändras till 1080p för att minska den bandbredd tjänsten tar i anspråk.

Den som spelar i webbläsaren Chrome på datorn behöver ingen handkontroll eller andra tillbehör. Den den som vill prova Stadia på tv:n med Chromecast Ultra eller på en smartphone kan kika på den här listan över kontroller och andra enheter som stödjs.

Befintliga Stadia Pro-kunder kommer inte att debiteras för tjänsten under de kommande två månaderna.