Betyg 4 av 5

Omdöme

True wireless-hörlurarna Sudio Ett sitter fast och bekvämt, har bra ljud och en bra batteritid. De enda nackdelarna är att de har för få funktioner, en något tunn bas och ett lite högt pris.

Positivt

  • Sitter bekvämt och fast i öronen.
  • Bra ljud.
  • Bra batteritid.
  • Aktiv brusreducering.
  • Många olika proppar medföljer.

Negativt

  • Ingen app.
  • Saknar volymreglage.
  • Lite högt pris.
  • Något tunn bas.

Testad produkt: Sudio Ett
Pris: 1 599 kronor hos Sudio.

För ett år sedan testade vi Sudio Tolv, ett par true wireless-lurar som var helt okej och fick en trea i betyg. Nu är det dags för storasyskonet (trots namnet) Sudio Ett. Ett par lite dyrare, men samtidigt bättre, hörlurar.

Sudio Ett skiljer sig utseendemässigt både från Sudio Tolv och de flesta andra true wireless-lurar vi testat. Istället liknar de mest Apples Airpods med dessas skaft. Sudio Ett går dock att få i ett flertal olika färger: svart, vitt, rosa och grönt.

Ärligt talat ser Sudio Ett rätt klumpiga ut, men de sitter bekvämt och fast i öronen. Inte minst tack vare att det medföljer hela åtta olika par proppar för alla typer och storlekar av öron. Det är heller inget fel på vikten, fem gram per hörsnäcka.

Hörlurarna är försedda med en knapp på varje hörsnäcka, men vilka man kan starta/pausa, hoppa fram eller tillbaka ett spår, ta emot/avsluta telefonsamtal och slå på/av den aktiva brusreduseringen. Bra och grundläggande funktioner, men vi saknar möjligheten att höja/sänka volymen. Nu måste detta istället göras på ljudkällan.

Någon app finns inte heller till Sudio Ett, så möjligheten att programmera om knapparna och andra funktioner saknas.

Bra ljud och bra batteritid

Det kanske viktigaste av allt, ljudet, är mycket bra i Sudio Ett. Rent och fylligt i alla register. Möjligtvis är basen en aning tunn, men inte sämre än de flesta andra true wireless-lurar vi testat.

Den aktiva brusreduceringen fungerar precis som bra som man kan önska. Som vanligt när det gäller aktiv brusreducering blockerar Sudio Ett frekventa ljud bäst, som exempelvis ett stadigt brummande från en bilmotor eller en vispandet från en högljudd fläkt. Däremot tränger mindre regelbundna ljud igenom, som till exempel högt prat, skratt och skrik och sirenerna från ett utryckningsfordon.

Mycket bra är också räckvidden. Vi mäter upp hela 20 meter med fri sikt och 10 meter med ett par väggar emellan Sudio Ett och mobiltelefonen.

Även batteritiden imponerar. Totalt (med laddningar i laddningsdosan) får man ut 30 timmars musikspelande (sex timmar per laddning). Har man den aktiva brusreduceringen påslagen sjunker batteritiden till 20 timmar totalt och fyra timmar per laddning, vilket fortfarande är mycket bra.

Ett plus också för att Sudio Ett är IPX5-klassade (tåliga mot svett/skvätt/regn).

Det enda negativa med Sudio Ett – förutom den något tunna basen, avsaknaden av app och ingen möjlighet att styra volymen direkt med hörlurarna – är egentligen priset som är en aning högt. Absolut inte dyrast av de true wireless-lurar vi testat, men lite för högt med tanke på vad du får för pengarna.

Specifikationer

Produkt: Sudio Ett.
Testad: April 2020.
Tillverkare/kontakt: Sudio, sudio.com.
Anslutningar: Bluetooth 5.0.
Systemkrav: IOS eller Android.
Tillhörande app: Nej.
Aktiv brusreducering: Ja.
Handsfree-funktion: Ja.
Stöd för röststyrning: Ja (Siri och Google assistant).
IP-certifiering: IPX5 (tåliga mot svett/skvätt/regn)
Färger: Svart, vit, rosa, grön.
Vikt (två hörlurar): 10 gram.
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 40 gram.
Batteritid bara musik totalt: 30 timmar,
Batteritid bara musik per laddning: Sex timmar.
Batteritid brusreducering och musik totalt: 20 timmar.
Batteritid brusreducering och musik per laddning: Fyra timmar.
Räckvidd: Upp till 20 meter.
Övrigt: Åtta uppsättningar silikonproppar i olika storlekar medföljer.
Cirkapris: 1 600 kronor.
Pris: 1 599 kronor hos Sudio.

Betyg: 4 av 5