Testad produkt: Sudio Ett
Pris: Från 699 kronor via Prisjakt

Betyg 4 av 5

Omdöme

True wireless-hörlurarna Sudio Ett sitter fast och bekvämt, har bra ljud och bra batteritid. De enda nackdelarna är att de har för få funktioner, en något tunn bas och ett lite högt pris.

Positivt

  • Sitter bekvämt och fast i öronen
  • Bra ljud
  • Bra batteritid
  • Aktiv brusreducering
  • Många olika proppar medföljer

Negativt

  • Ingen app
  • Saknar volymreglage
  • Lite högt pris
  • Något tunn bas

För ett år sedan testade vi Sudio Tolv, ett par true wireless-lurar som var helt okej och fick en trea i betyg. Nu är det dags för storasyskonet (trots namnet) Sudio Ett. Ett par lite dyrare, men samtidigt bättre, hörlurar.

Sudio Ett skiljer sig utseendemässigt både från Sudio Tolv och de flesta andra true wireless-lurar vi testat. Istället liknar de mest Apples Airpods med dessas skaft. Sudio Ett går dock att få i ett flertal olika färger: svart, vitt, rosa och grönt.

Ärligt talat ser Sudio Ett rätt klumpiga ut, men de sitter bekvämt och fast i öronen. Inte minst tack vare att det medföljer hela åtta olika par proppar för alla typer och storlekar av öron. Det är heller inget fel på vikten, fem gram per hörsnäcka.

Hörlurarna är försedda med en knapp på varje hörsnäcka, med vilka man kan starta/pausa, hoppa fram eller tillbaka ett spår, ta emot/avsluta telefonsamtal och slå på/av den aktiva brusreduceringen. Bra och grundläggande funktioner, men vi saknar möjligheten att höja/sänka volymen. Nu måste detta istället göras på ljudkällan.

Någon app finns inte heller till Sudio Ett, så möjligheten att programmera om knapparna och andra funktioner saknas.

Bra ljud och bra batteritid

Det kanske viktigaste av allt, ljudet, är mycket bra i Sudio Ett. Rent och fylligt i alla register. Möjligtvis är basen en aning tunn, men inte sämre än de flesta andra true wireless-lurar vi testat.

Den aktiva brusreduceringen fungerar precis så bra som man kan önska. Som vanligt när det gäller aktiv brusreducering blockerar Sudio Ett frekventa ljud bäst, som exempelvis ett stadigt brummande från en bilmotor eller en vispandet från en högljudd fläkt. Däremot tränger mindre regelbundna ljud igenom, som till exempel högt prat, skratt och skrik och sirenerna från ett utryckningsfordon.

Mycket bra är också räckvidden. Vi mäter upp hela 20 meter med fri sikt och 10 meter med ett par väggar emellan Sudio Ett och mobiltelefonen.

Även batteritiden imponerar. Totalt (med laddningar i laddningsdosan) får vi ut 30 timmars musikspelande (sex timmar per laddning). Har vi den aktiva brusreduceringen påslagen sjunker batteritiden till 20 timmar totalt och fyra timmar per laddning, vilket fortfarande är mycket bra.

Ett plus också för att Sudio Ett är IPX5-klassade (tåliga mot svett/skvätt/regn).

Det enda negativa med Sudio Ett – förutom den något tunna basen, avsaknaden av app och ingen möjlighet att styra volymen direkt med hörlurarna – är egentligen priset som är en aning högt. Absolut inte dyrast av de true wireless-lurar vi testat, men lite för högt med tanke på vad du får för pengarna.

Specifikationer

Produkt: Sudio Ett
Testad: April 2020
Tillverkare/kontakt: Sudio, sudio.com
Anslutningar: Bluetooth 5.0
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Nej
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Ja
Stöd för röststyrning: Ja (Siri och Google Assistent)
IP-certifiering: IPX5 (tåliga mot svett/skvätt/regn)
Färger: Svart, vit, rosa, grön
Vikt (två hörlurar): 10 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 40 gram
Batteritid bara musik totalt: 30 timmar
Batteritid bara musik per laddning: 6 timmar
Batteritid brusreducering och musik totalt: 20 timmar
Batteritid brusreducering och musik per laddning: 4 timmar
Räckvidd: Upp till 20 meter
Övrigt: Åtta uppsättningar silikonproppar i olika storlekar medföljer
Cirkapris: 1 600 kronor
Pris: Från 699 kronor via Prisjakt

Betyg: 4 av 5