Uppdaterad (2020-06-03):

Sonos egna radioprogram kommer till Sverige

Högtalartillverkaren Sonos fortsätter satsa på sin nyligen släppta radiotjänst. Nu är det Sonos egna program som blir tillgängliga i fler europeiska länder. Sverige är ett av dem, och det ska bli möjligt att få tillgång till de nya inslagen via en mjukvaruuppdatering som rullar ut i dag onsdag.

I det utökade utbudet märks nu Sonos Sound System, en reklamfri radiostation som rattas av företaget självt med musik, bakom kulisserna-innehåll och musiksändningar som leds av olika artister. Utöver detta finns artiststationer där musiker fått välja innehåll baserat på egna influenser, samt ett trettiotal stationer baserade på användarnas musiksmak.


Tidigare (2020-04-21):

Så blir Sonos Radio

Det händer mycket kring högtalartillverkaren Sonos just nu. Senare i vår börjar högtalarna kontroversiellt att fördelas till två appar, men redan nu presenterar man en nyhet på mjukvarufronten. I dag lanseras Sonos Radio, en reklamfinansierad radiotjänst som erbjuds till samtliga drygt 10 miljoner användare globalt.

Totalt kombineras drygt 60 000 radiostationer från olika streamingpartners, men Sonos ska också producera eget innehåll. Detta ska bland annat bestå av reklamfria spellistor som tagits fram av olika artister, men kommer inledningsvis inte att erbjudas i Sverige. I stället får länder som USA, Storbritannien och Australien förtur till de Sonos-exklusiva programmen.

– Sonos Radio för samman streamade radiotjänster och särskilt utvalda egenproducerade radiostationer på ett enkelt och elegant sätt. Detta är bara början på vårt arbete med att leverera tjänster som ger våra kunder en bättre upplevelse och våra streamingpartners en möjlighet att lyfta fram sitt bästa innehåll”, säger Patrick Spence, vd på Sonos, i ett pressmeddelande.

Från och med idag ingår Sonos Radio som standard i företagets programuppdateringar i Sonos egen app. När de egenproducerade programmen kommer att expandera utöver de engelsktalande länderna har vi ingen uppgift om, mer än att det finns planer på det.