Visst, jänkarna har sin bbq och australierna kastar räkor på sin grill. Men det är bara i Sverige vi gladeligen grillar flintastekar från djur endast få känner till ursprunget på. I ur och skur dessutom.

Rätt temperatur

iGrill

Man vet att det finns en app någonstans när ett tillbehör har ett ”i” som prefix i sitt namn. Weber Igrill är inget undantag. Med den här appanslutna termometern kan du övervaka tillagningen av upp till fyra köttbitar från början till slut. Igrill 3 är dessutom väderbeständig, och med all säkerhet säker under armarna samt antimjällbehandlad, vilket borgar för att du kan grilla i ur och skur.

Kostar 1 050 kronor hos Garden Store


Grillbot är din städbot

Grillbot

Grillbot Grill Cleaning Robot är det futuristiskt klingande namnet på en mackapär som gör rent grillen. Placera Grillbot på gallret, tryck på en knapp, stäng locket och låt Grillbot gör det hårda arbetet. Kan även användas på ett varmt grillgaller upp till 120 grader. Du kan med andra ord skicka upp den här tillsammans med nästa Mars Rover. Lämplig för alla grilltyper: gas-, elektrisk eller kolgrill. Efter användning kan du slänga in borstarna i diskmaskinen – det tackar vi för!

Kostar 980 kronor hos Hemmashoppen


Tänt var det här

Weber Rapid Fire

För en brikettgrill är tändningen A och O och lika svårt att lyckas med som en resa till månen. En del (läs alla) använder för många briketter när de grillar. Det är ingen fördel utan tvärtom en nackdel. Med färre briketter blir det nämligen enklare att styra värmen, du undviker att bränna maten och det blir dessutom mer ekonomiskt. Vi välkomnar därför Weber Rapidfire Skorstenständare som med några enkla steg gör jobbet åt oss:

1. Fyll skorstenständaren med önskad mängd briketter.
2. Lägg 2-3 tändkuber på brikettgallret. Tänd dem och ställ skorstenständaren ovanpå.
3. Låt värmen utvecklas under 25-30 minuter. Först när briketterna har blivit askgrå är de klara.
4. Ta på en grillhandske och häll försiktigt över briketterna på brikettgallret enligt önskad grillmetod.

Kostar 239 kronor hos Hornbach


Fullt spett

Landmann grillspett

Landmann Grillspett passar till väldigt många Landmann-grillar. Motorns sladd ansluts till jordat eluttag. Trä på köttet. Sätt på strömmen och överlåt det krångliga vändandet till det hör spettet. Längden på spettet är 88,5 centimeter, tillräckligt för att trä upp de flesta ätliga djursorter.

Kostar 995 kronor hos hemochbastu.se


Mer spett!

Weber Rotisseri

Webers rotisseri – jo, så heter det i de fina salongerna – ser till att köttet roterar under hela grillningen. Passar grillarna Genesis II med fyra brännare och Genesis II med sex brännare.

Kostar 1 667 kronor hos bygghemma.se


Börja röka

Broil King Imperial

Tillhör du sorten som inte bara gillar att kremera kött till oigenkännlighet utan också vill röka det, då är röklådan Broil King Imperial för dig! Tillverkad i rostfritt stål med två kammare för rökning samt inbyggt luftspjäll i det ledade locket. Den kan även användas med vätska för extra fuktighet och smak eller kombinationer av flis och vätskor. Precis som kryddor ger olika träslag olika mycket smak – testa dig fram med exempelvis mesquite och hickory.

Kostar 365 kronor hos Cdon

Ordning i grillen

Weber brikettkorg

Du kan inte bara slänga ned kolbriketter i grillen och hoppas på det bästa. Nej, det ska vara ordning och reda. Weber Brikettkorg, som kommer i tvåpack, håller enkelt briketterna på plats. Korgarna passar till 57 cm brikettgrillar.

Kostar 249 kronor hos Netonnet


Plankan

Plankstek

Vad är mer klassiskt än en plankstek? Det enda svaret vi kommer på är Beethoven. Landmanns planksteksplanka i ek har frästa spår och urgröpning för tomaten. Används för indirekt grillning, antingen i grillen eller ugnen. I förpackningen finns två stycken plankor med tillhörande korkunderlägg.

Kostar 259 kronor hos Gardenstore


Skydda händerna

Handskar från Landmann

”Det tog två timmar innan pappas skrik tystnade. Vid det laget var hans händer täckta av ilskna brännblåsor. Pappa låg i fosterställning på gräsmattan. Bredvid honom låg en tom bag-in-box. Det var sista gången pappa antog grannens vad att använda händerna som stekspade.” Kontentan av detta är, grilla inte när du dricker samt använd handskar! Landmann grillhandskar ger ett bra grepp samt skyddar händerna från grillens värme. Tillverkade av bomull, polyester samt silikon för optimalt grepp. Säljs i tvåpack.

Kostar 229 kronor hos Hemmahallen