Nintendo har under veckan undersökt rapporterna om hackade konton, efter att Switch-ägare upptäckte att deras konton var kapade och i vissa fall hade använts för att köpa spelvalutan V-bucks i Fortnite.

Företaget bekräftar nu att runt 160 000 konton är drabbade, och hur hacken gick till väga: Bedragarna har på något sätt kommit över loginuppgifter till Nintendo Network ID-konton (NNID), det gamla logininsystemet som användes på Wii U och 3DS.

Spelare har kunnat länka de här gamla kontona till moderna Nintendo-konton, vilket gav bedragarna tillgång till dessa, skriver The Verge.

Nintendo har nollställt lösenorden på alla drabbade konton och har stängt av möjligheten att logga in på Nintendo-kontot med NNID. Företaget varnar också användare att de måste ändra sina lösenord för Nintendo-kontot om de dumt nog har återanvänt lösenordet från det gamla kontot.

Alla användare rekommenderas att aktivera tvåfaktorautentisering, något du alltid bör göra för alla konton som erbjuder det men särskilt när dessa kan vara kopplade till betalkort eller innehåller känsliga uppgifter eller viktiga digitala ägodelar.