Med ett fri surf-abonnemang för 399 kronor utan bindningstid tar mobiloperatören Chilimobil steget in i Sverige. I grannlandet Norge har man drivit en uttalad satsning på att utmana de stora mobiloperatörerna – och även här är målet att sätta press på den dominerande kvartetten Telia, Telenor, Tele2 och Tre. Den sistnämndas nät är det som kommer att användas av Chilimobil.

Målgruppen är de som idag betalar mest för att surfa i sina abonnemang.

– Vi vill vara de mest streamingintensiva kundernas bästa kompis. Med oss kan de fortsätta utveckla sina digitala liv och förhoppningsvis kan vi också hjälpa fler att använda så mycket surf de vill och behöver, säger Hans Carlsson, som fått förtroendet att leda Chilimobils satsning i Sverige ihop med Fredrik Brunzell och Lars Ryen Mill.

I pressmeddelandet som ackompanjerar Sverigelanseringen trycker Chilimobil extra hårt på behovet av mycket surf i samband med coronapandemin. Fri surf-abonnemanget ska normalt sett kosta 449 kronor, och det lägre priset motiveras med att man vill dra sitt strå till stacken för att underlätta för hemmasittare.

Chilimobil marknadsför just nu tre olika mobilabonnemang. Utöver 399-kronorsvalet för fri surf finns även ett med 6 GB surf för 199 kronor i månaden, samt ett med 25 GB för 299 kronor.