Testad produkt: Pamu Slide Mini
Pris: Från 699 kronor via Prisjakt

De kommer på bred front och har så gjort sedan Apple Airpods och Airpods Pro gjort sina tydligt märkbara entréer. Vi syftar givetvis på efteraparna som i svallvågorna försöker roffa åt sig en liten marknadsandel och köpargumentet är allt som oftast ett betydligt lägre pris jämfört med ”originalet” – om uttrycket ursäktas.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Pamu Slide Mini utmanar de mer etablerade tillverkarna med snygg design, användarvänlighet liksom bra prestanda och sett till vad de kostar får du riktigt mycket för pengarna. Vi saknar en tillhörande app för att kunna ställa in ljudbilden och möjligheten att byta spår bakåt, i övrigt finns inte mycket att anmärka på. 

Positivt

  • Bra ljud, enkelt handhavande
  • Snygg design
  • Pris

Negativt

  • Går ej att stega bakåt i spellistan direkt via hörlurarna 
  • Saknad tillhörande app

En värdig utmanare 

M3 rekommenderar

Genom åren har ett antal varianter passerat testlabbet och de gånger utmanarna hållit måttet i form av passform, funktionalitet och prestanda är lätträknade. Men det vete sjuttsingen om vi inte denna gång hittat ett alternativ som kommer riktigt nära – Pamu Slide Mini.

Sett till design och passform liknar de främst Airpods Pro då de är av in ear-modell, vilket betyder en tajtare isolering. En annan liknelse är att laddningsfodralet förutom via usb-c-kabeln även kan laddas trådlöst.

Pamu Slide Mini:

Förutom laddningsfodralet medföljer en usb-kabel, en förvaringspåse samt hela sex par silikontoppar för bästa möjliga passform. Tre par i storlekarna small, medium och large i standardutförande samt lika många av en variant som når djupare in i örongångarna.

Saknar tillhörande app

Pamu Slide Mini finns i fyra olika färger, svarta, vita, mintgröna eller rosa och installationen är busenkel – så fort de tas ut ur laddningsfodralet aktiveras sökfunktionen och de blir synliga i bluetooth-menyn i din smartphone.

Någon tillhörande app finns inte utan samtliga uppspelning- och samtalsfunktioner styrs med hjälp av trycksensorerna som är placerade på utsidan av vardera snäcka.

Tryck snabbt med fingret på den vänstra eller högra för att pausa/återuppta uppspelningen, dubbeltryck på den vänstra för att aktivera röststyrningen, motsvarande på den högra för att byta spår framåt, håll fingret mot sensorn för att höja eller sänka volymen och så vidare. Enkelt och logiskt – enda smolket i bägaren är att spårbyte bakåt av någon anledning saknas.     

Pamu Slide Mini:

Ljudmässigt blir vi positivt överraskade. Det låter riktigt bra med en hög lägstanivå överlag och ett detaljerat övre mellanregister och en balanserad basåtergivning som specifika kronjuveler. Batteritiden ligger på runt 10 timmar per laddning och etuiet rymmer kraft nog för ytterligare 20 timmars lyssning.

Stabil kommunikation

Även kommunikationen mellan hörlurar och uppspelningsenheten övertygar. Vi kan utan problem separera dem från varandra och röra oss i hemmet utan att det brister, och vid telefonsamtal är ljudet både klart och tydligt, likaså för mottagaren på andra sidan.

Så om vi ska återvända till jämförelsen mot framför allt Airpod Pro finns här ett par områden Slide Mini utmanar inom – passformen och isoleringen är riktigt bra likaså ljudkvaliteten. Och designen, ja den är inte mycket att orda om – likheterna är slående. De är även ipx6-klassade (Airpod Pro ipx4) vilket innebär att de tål en hel del väta. Men å andra sidan saknar de aktiv brusreducering liksom den adaptiva equalizern Airpods Pro stoltserar med.

Specifikationer

Modell: Slide Mini
Testad: April 2020
Tillverkare: Padmate
Färg: Svarta, vita, rosa eller mintgröna
IP-certifiering: IPX6
Anslutning: Bluetooth 5.0
Batteritid: 10 timmar + 20 timmar (laddningsdosa) 
Dedikerad App: Nej
Röststyrning: Ja
Medföljande tillbehör: Laddningsfodral (usb-c, trådlöst laddning), laddningskabel, förvaringspåse.
Vikt (två hörlurar): 15 gram
Vikt laddningsdosa: 39 gram
Rek pris vid test: Ingen uppgift
Pris: Från 699 kronor via Prisjakt

Betyg: 4 av 5