Disneys vinst under första kvartalet störtdök med 69 procent jämfört med samma period förra året, från 16 till 6 kronor per aktie. Intäkterna ökade men kostnaderna skenade iväg. Bland annat räknar Disney med att stängda nöjesparker och indragna kryssningar kommer kosta närmare 10 miljarder kronor.

Serier på Netflix: Här är 50+ tv-serier du inte får missa

Streamingtjänsten Disney Plus som lanserades i november 2019 gick det desto bättre för. I mitten av april meddelade Disney att tjänsten hade passerat 50 miljoner användare och nu har företaget bekräftat att siffran är uppe i 54 miljoner.

Men vid första kvartalets slut 28 mars hade den 33,5 miljoner prenumeranter, vilket innebär att den växte nästan 50 procent på bara ett par veckor när coronakrisen var som värst och de flesta länder stängde ner. Det verkar alltså som att påtvingat hemmasittande har gynnat tjänsten rejält.

Disney Plus var först tänkt att lanseras i Sverige och övriga Norden till sommaren. Men flera amerikanska medier, bland annat Cnet, rapporterar nu att lanseringen i stället är planerad till september.

Läs mer: Så streamar du Mandalorian på Disney Plus – i Sverige