Den är liten och nätt och väger endast 68 kilo vilket gör den lättkörd samt väldigt lätthanterlig när du inte använder den och ska leda in den i garaget eller liknande.

Betyg 2 av 5

Omdöme

Ett udda utseende och ett relativt lågt pris gör att den borde tilltala en hel del spekulanter. Räckvidden ligger på runt 6 mil beroende på körstil och den låga vikten gör den riktigt behändig och rolig att köra i stadstrafik. Kvalitetskänslan när det gäller passformen mellan de olika plastdelarna övertygar däremot inte och sittkomforten kunde varit bättre.

Positivt

  • Underhållande och lätthanterlig
  • Bra pris
  • Snabb acceleration

Negativt

  • Stötig på sämre underlag
  • Kvalitetskänsla
  • Blybatteri
Mopeden har en heldigital instrumentering som visar hastighets- och batterimätare samt indikeringslampor för blinkers och hel- och halvljus samt vilket av de tre olika körlägen som är valt (olika maxhastighet). Den är emellertid svårsavläst i direkt solljus men annars överskådlig och enkel att begripa.
Elmopeder Viarelli Piccolo Electric

Sadeln är relativt platt och inte den skönaste att sitta på, framför allt inte vid lite längre sträckor, men det går att sitta två utan problem och fotstöden för den bakre åkande fälls enkelt ut. Körställningen är upprätt och styret känns proportionerligt sett till mopedens storlek och under sadeln finns ett litet förvaringsutrymme som inte rymmer särskilt mycket men plånbok, telefon och en extra tröja får du ner.

Konstruktionsmässigt känns den överlag helt ok, men plastdetaljerna är ömtåliga och passformen är inte helt perfekt i vissa av skarvarna.

Elmopeder Viarelli Piccolo Electric

Elmotorn är på 2 kW och den svarar direkt. Du kommer snabbt upp i maxhastighet och modellen är både lättkörd och underhållande – så länge du håller dig på slät asfalt. Fjädringen är hård och de små 10 tums-hjulen i kombination med mopedens låga vikt gör att det blir väldigt stötigt på sämre väglag. Motorn i sig arbetar knäpptyst med det är en del skrammel framtill vilket förtar lite av upplevelsen.

Fakta Viarelli Piccolo Electric

Testad: Juli 2018
Mer info: Viarelli.se
Pris: 12 995 kronor
Typ: Elmoped klass 1
Motor: Elektrisk, borstlös
Effekt: 2.0 kW
Räckvidd: Upp till 6 mil
Batteri: Bly, 20Ah/1200 kW/h
Laddtid: cirka 6 timmar
Laddcykler: upp till 300
Antal körlägen: 3
Maxhastighet: 45 km/h
Hjul: 10 tum
Broms bak:/fram: Trumbroms/skivbroms
Mått (längd, bredd, höjd): 1750 x 65 x 1100 mm
Fordonsvikt: 68 kilo
Batterivikt: 13 kilo
Pris vid test: 12 995 kronor.
Pris: Läs mer hos Viarelli

Betyg: 2 av 5