Idag finns solceller på alla möjliga olika prylar för att hålla tekniken igång. Här listar vi några smarta prylar som går på solenergi som du kan köpa redan idag.

Skaffa solceller – allt du behöver veta

Lifepack

Axelbandsväska

Tansportera dina prylar och håll dem laddade på språng med hjälp av en väska med integrerade solceller! Den här snygga modellen från Lifepack kommer utrustad med en solcellsdriven powerbank, så du kan hålla dator, mobil och annan teknik vid liv. Inte nog med det – den är dessutom utrustad med låsvajer i härdat stål med kombinationslås, så att du kan hålla dina ägodelar i säkert förvar.

Lifepack Hustle
Pris
: 1 795 kronor hos Coolstuff


Solceller

Portabla paneler

Kanske letar du bara efter en smidig solpanel som du kan använda för att ladda vad som helst. Den här hopvikbara panelen har en effekt på upp till 24 watt och ger 15 watt via usb. I och med att den kan vikas ihop tas den enkelt med på utflykter och campingresor.

Solar Pack 24W
Pris
: 699 kronor hos Teknikmagasinet.


Trädgårdsbevattning

Vattna miljövänligt

Solljus kan även användas för att hålla din trädgård vid liv på ett miljövänligt sätt. Det här bevattningssystemet fästs vid din regntunna och drivs av solenergi. Beroende på vädret ställer den in hur mycket som vattnas, så att dina växter varken får för lite eller för mycket vatten.

Solcellsdriven trädågårdsbevattning
Pris:
1 799 kronor hos Smarta saker


Robot

Bygg en egen soldriven robot

Låt oss presentera drömmen för alla pyssliga! Det här kitet kommer med material för att kunna bygga ihop hela 14 olika solcellsdrivna robotar. Inga verktyg krävs för att bygga ihop robotarna som kan ta formen som till exempel en sköldpadda, krabba eller båt.

14 in 1 Educational Solar Robot Kit
Pris
: 249 kronor hos Teknikmagasinet.


Powerbank

Mastig powerbank

Självklart även din lur drivas av solkraft. Den här powerbanken har en kapacitet på upp till 20 000 mAh, vilket räcker gott och väl för att ladda såväl mobil som surfplatta både en och två gånger. Den är även vattentålig och kommer med inbyggd led-ficklampa om det skulle behövas.

Vattenresistent Solcellsladdare / Powerbank – 20000mAh, 1,5W - 2A
Pris:
784 kronor hos Mytrendyphone.


Nortlight solcellslampa

Var det ljus!

Ljusa upp mörka nätter med hjälp av en solcellsdriven lampa! Det finns massor av belysning med integrerade solpaneler på marknaden, till exempel den här snygga taklampan i retrostil. Kan monteras såväl inom- som utomhus och tänds automatiskt vid skymning.

Northlight Solcellslampa
Pris
: 199 kronor hos Clas Ohlson.


Båtpump

Håll båten torr

Inget mer ösande av ekan efter varje regnskur! Med en solcellsdriven pump håller du båten torr automatiskt, smidigt och miljövänligt. Den här länspumpen har en nivåvakt och börjar pumpa automatiskt när vattenytan når en en viss höjd. Pumpen passar bäst till små båtar och kapaciteten är beroende av omständigheterna, men under skinande sol kan den få ut upp till 100 liter i timmen.

Solcellsdriven länspump
Pris
: 795 kronor hos Smarta saker.


Keps

Gör huvudet till en solcellspanel

Hjässan är perfekt positionerad för att fånga upp solstrålarna från ovan, men dessvärre också värmen. Den här kepsen slår två flugor i en smäll då den använder solceller för att alstra energi som driver en liten fläkt i skärmen, så du kan hålla huvudet kallt under sommardagarna.

Keps med solcellsdriven fläkt
Pris
: 149 kronor hos Partykungen