Sir James Dyson, ägare och grundare av Dyson, uppskattas nu vara Storbritanniens rikaste person med en förmögenhet på 16,2 miljarder pund. Något han firar med en intervju med The Sunday Times, via The Sunday Times Driving, där han pratar om sitt elbilsprojekt som lades ner i oktober. Något som den 73-årige miljardären uppskattar kostade honom nära på sex miljarder kronor.

Tanken var att projektet, som startade 2017, skulle bli den brittiska motsvarigheten till Tesla. Om den sjusitsiga bilen sats i produktion hade den haft den längsta batteriräckvidden på marknaden med hela 965 kilometer på en laddning enligt Dyson själv. Mer än dubbelt så mycket som en Tesla Model S. Något som även sägs ha gällt under kalla februarinätter med värme och radio på full volym.

Bilen ska använda sig av två elmotorer för totalt 536 hästkrafter och gör 0-100km/h på 4,8 sekunder med en topphastighet på 200 km/h.

Enligt Engadget blev projektet i slutändan inte av eftersom Dyson hade förlorat för mycket pengar på varje bil som tillverkades. Varje bil hade annars behövt kosta åtminstone 1,79 miljoner kronor för att inte gå med förlust.

Enligt Sir James Dyson tittar teamet bakom bilen nu istället på möjligheten att låta andra tillverkare använda sig av batteriteknikerna som utvecklats och som påstås vara mer effektiva än litiumjonbatterier.

Läs också: Lexus nya elbil får batterigaranti - på 100 000 mil