Testad produkt: Ring Video Doorbell 3
Pris: 1 999 kronor hos Amazon.se

Ring utökar sin familj av videoringklockor med modellerna Ring Video Doorbell 3 och Ring Video Doorbell 3 Plus. Dessutom uppgraderar man den ursprungliga modellen av Ring Video Doorbell till Ring Video Doorbell 2nd Generation (ej att förväxla med Ring Video Doorbell 2 som nu utgår och ersätts av Ring Video Doorbell 3. Förvirrande?

Betyg 4 av 5

Omdöme

Ring Video Doorbell 3 är en mycket bra och funktionsrik dörrklocka med kamera där den enda nackdelen egentligen är att ett ganska dyrt abonnemang krävs för videolagring. Men med tanke på hur små skillnaderna är jämfört med de kommande modellerna är det ändå svårt att rekommendera ett köp i dagsläget. Bäst är att avvakta testerna av den lite mer avancerade Ring Video Doorbell 3 Plus och lågprismodellen Ring Video Doorbell 2nd Generation.

Positivt

  • Lättanvänd
  • Funktionsrik
  • Bra bildkvalitet
  • Snabb och stabil uppkoppling mot nätverk

Negativt

  • Ganska dyrt abonnemang krävs för videolagring
  • Kommande modeller eventuellt mer prisvärda
Det blir värre! För där finns även Ring Video Doorbell Pro, Ring Video Doorbell Elite och Ring Door View Cam, av vilka vi testat Ring Video Doorbell Pro och Ring Door View Cam tidigare.

Vi kommer inte gå in på de exakta skillnaderna mellan modellerna här, utan nöjer oss med att jämföra den nu testade Ring Video Doorbell 3 med de två andra nya (dock ej ännu släppta) modellerna Ring Video Doorbell 3 Plus och Ring Video Doorbell 2nd Generation (och i viss mån även föregångaren Ring Video Doorbell 2).

Det vi kan konstatera är att skillnaderna är ganska små och att de tyvärr inte talar till Ring Video Doorbell 3:s fördel.

Små skillnader mot föregångaren

Jämfört med föregångaren Ring Video Doorbell 2 är den enda egentliga nyheten att Ring Video Doorbell 3 har stöd för både 2,4 GHz och 5 GHz wifi (tidigare fanns bara stöd för 2,4 GHz). Dessutom har rörelsezonerna förbättrats så att Ring Video Doorbell 3 nu kan upptäcka rörelse mellan 1,5 och 4,5 meter framför dörren för att undvika falsklarm. Ganska få förbättringar med andra ord.

Jämför man Ring Video Doorbell 3 med Ring Video Doorbell 2nd Generation är skillnaderna ännu färre, då denna också har förbättringen av rörelsezonerna. Det som skiljer till Ring Video Doorbell 3:s fördel är bara de dubbla wifi-banden, de utbytbara frontplattorna samt att batteriet är löstagbart.

Jämfört med Ring Video Doorbell 3 Plus slutligen har Plus-modellen även en funktion för att spela in fyra sekunders video även innan rörelse upptäcktes, för att tydligare visa vad det var som utlöste rörelselarmet.

Ring Video Doorbell 3
Bildkvaliteten är som vanligt för Ring-kameror utmärkt.

Funktionsrik

Precis som de Ring-kameror vi tidigare testat är Ring Video Doorbell 3 enkel både att installera och att använda. Det går att koppla den till en befintlig ringklockas ledningar om man vill eller bara köra den helt fristående.

Man kan sedan välja om man vill få notiser när rörelse upptäcks, när någon ringer på dörrklockan eller både och. När någon ringer på kan man via appen prata med den personen då Ring Video Doorbell 3 är utrustad med både mikrofon och högtalare.
Både bild- och ljudkvaliteten är utmärkt, såväl i dagsljus som i mörker (ljudkvaliteten påverkas förstås inte av ljus eller mörker…).

Inställningsmöjligheterna är många och Ring Video Doorbell 3 är riktigt funktionsrik. Det går att detaljstyra allt från rörelsezonernas omfång och känslighet till hur ofta man vill få notiser och om vad man ska få notiser.

Det är heller inga problem med tappad kontakt med nätverket och responsen från Ring Video Doorbell 3 är snabb både när det gäller upptäckt rörelse och när någon ringer på dörren.

Kort sagt, Ring Video Doorbell 3 är en alldeles utmärkt videoringklocka utan några riktiga svagheter (förutom, som vanligt när det gäller Ring-produkter, att ett ganska dyrt abonnemang krävs för videolagring).

Problemet för Ring Video Doorbell 3 är istället konkurrensen från de andra nya produkterna. Med tanke på att Ring Video Doorbell 2nd Generation ”bara” kostar 1 300 kronor i jämförelse med 2 000 kronor för Ring Video Doorbell 3 är det svårt att motivera ett köp med tanke på de marginella skillnaderna. Bättre då att vänta in vårt kommande test av budgetmodellen.

Samma sak när det gäller Ring Video Doorbell 3 Plus. Kanske är de fyra sekundernas förhandsinspelning värda de trehundra extra kronorna? Bäst att vänta in vårt test och se!

Specifikationer

Produkt: Ring Video Doorbell 3.
Testad: Maj 2020.
Tillverkare/kontakt: Ring, ring.com.
Anslutningar: 2,4 GHz eller 5 GHz wifi.
Systemkrav: Smartphone med IOS eller Android.
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter).
Bildvinkel: 160 grader diagonalt.
Ljud: Mikrofon och högtalare.
Rörelsesensor: Ja.
Lagring: Molnlagring (abonnemang krävs).
Abonnemangskostnad: 30 kronor per månad.
Mått: 12,8 x 6,2 x 2,8 centimeter.
Färger utbytbar platta: Svart och silver.
Övrigt: Stöd för Amazon Alexa.
Cirkapris: 2 000 kronor.
Pris: 1 999 kronor hos Amazon.se

Betyg: 4 av 5