Inte nog med att ångtvättar får bort fläckarna från förra årets ”vi möter våren med glögg och ostfondue-kväll”, de tar även kål på upp till 99,99 procent av hushållsbakterierna. Med lite tur stryker kanske ett och annat covid-19-virus med? Oavsett vad, de här tvättarna är grymma på få bort tuffa fläckar.

Kärcher SC 3: Fyll på under gång

Kärscher

Ångtvätten Kärcher SC 3 med Easyfix golvrengöringsset och avkalkningspatron möjliggör rengöring utan avbrott tack att vattentanken går att fylla på under gång. SC 3 rengör utan kemikalier, ångan hettas upp på 30 sekunder. Maskinen går att använda på alla hårda ytor och dödar 99,99 procent av hushållsbakterierna. Som bonus får du ett gäng tillbehör som kan rengöra kakel, spishällar och spiskåpor.

Kostar 1 545 kronor på Bauhaus


Tvins Ångmopp H2O Mop HD: Bärbar ångtvätt

Tvins

Bakom det tjusiga namnet Tvins Ångmopp H2O Mop HD hittar vi en maskin som snabbt och smidigt kan förvandlas till en bärbar ångningsapparat. H2O-moppen har inbyggt vattenfilter. Liksom de andra maskinerna rengör den utan kemikalier, vilket hjälper dig att hålla hemmet rent på ett miljövänligt sätt. Digital ånginställning med tre lägen, löstagbar vattenbehållare med hög kapacitet, led-bakgrundsbelysning och fällbart handtag för enkel förvaring borgar för ett rent hem.

Kostar 1 185 kronor på Ellos


Nilfisk Steamtec 312: Högt tryck

Nilfisk

Om du har en Nilfisk Steamtec 312 Ångtvätt hemma kommer dina kvalster och bakterier att få problem. Steamtec har som heltidsjobb att desinficera ditt hem samt bekämpa kvalster. Maskinen har kort uppvärmningstid och arbetar med högt ångtryck. Användning av en ångtvätt är det mest effektiva och miljövänliga sättet att göra rent. Varm ånga löser upp fett, tvålrester och annan smuts, utan kemikalier och med minimal förbrukning av vatten.

Kostar 2 499 kronor på Bilia


Black & Decker: Automatisk ångtvätt

Black & Decker

Vem kan inte älska en produkt med det smäktande namnet Black & Decker FSMH13151SM-QS 15-i-1 Steam-mop med Steamitt Ångmopp? Tänkte väl det. Black & Deckers ångmopp har en tillsats som kallas ”Steamitt” som är som en liten handske du kan använda. Moppen har även en ”autoselect”-funktion som automatiskt justerar mängden ånga baserad på ytan du rengör. Helt fantastiskt tycker vi. Mer fantastiskt är att maskinen är redo att använda på 15 sekunder.

Kostar 1 990 kronor på Mediamarkt

Mighty Morphing Richard

Richards

Vi kan inte låta bli att misstänka att marknadsavdelningen som namngav den här produkten hade en förkärlek för serien Power Rangers. Hur som helst, Morphy Richards Ångmopp 9in1funkar för såväl upprätt som handhållet handhavande. Mattor, trägolv, arbetsytor och vad du kan komma på går att rengöras med ånga. Värms upp på 30 sekunder och ger 14 minuter ångtid. Den har en löstagbar handhållen enhet som är perfekt på svåråtkomliga ställen.

Kostar 1 249 kronor på CDON