Mobile World Congress och spelmässan E3 ställdes in. Computex i Taipei har skjutits upp från vår till höst. Men vad skulle hända med Europas största teknikmässa IFA? Mässan, som traditionellt äger rum i Berlin i början av september, brukar ses som startskottet för höstens teknikoffensiv och bjuda på massor av intressanta lanseringar. Men på grund av covid-19-pandemin har läget sett osäkert ut.

I dag kommer dock beskedet att mässan ska genomföras, men då uppdelad i fyra delevenemang med max 1 000 deltagare vid varje tillfälle. En stor förändring är att IFA i år stängs för allmänheten. Tråkiga besked för de nyfikna Berlinbor och andra tillresta privatpersoner som brukar myllra runt på mässgolvet, men givet att ingen vet hur covid-19-situationen ser ut i Tyskland i september sågs det som enda valet.

Tillsammans med CES, MWC, E3 och Computex är IFA-mässan en viktig del i M3-redaktionens mässplaner. I år kommer enbart 800 journalister att beviljas ackreditering för mässan. I fjol lockade mässan uppskattningsvis 250 000 besökare.